CL en annan sport än SBL

Champions League finalen på söndag kväll mellan Teneriffa och Manresa var en höjdare med strålande underhållning med mycket bra basket och suveräna domare.

Jag uppfattas som negativ när jag beskriver spelet, domarna och den stora skillnaden mot Sverige. Det är faktiskt nästan en helt annan sport än SBL.

Teneriffa ligger fn på plats fem i ACB Ligan i Spanien och Manresa på sjätte plats. Lagen möttes i ligan den 30 april och då vann Teneriffa hemma med 11 poäng. Igår var det dags igen i CL final och Teneriffa blev Champions League mästare efter en suverän andra halvlek (50-49 i halvtid). 

Teneriffa exploderade i bra försvar och väldigt stabilt skytte i den tredje perioden och gick ifrån till 18 poängs ledning vilket blev för mycket för Manresa som är nästan lika bra. Matchen finns på youtube. Missa inte den.

Playmakern Marcelinho Huertas från Brasilien blev utsedd till Final Four´s  MVP efter strålande spel med 13 p och 14 assist men finske Sasu Salin imponerade nästan lika mycket med 18 p och 2 assist. Salin satta 10 p i den första perioden.

Ludvigsburg vann bronsmatchen med 88 – 68 i bromsmatchen mot Holon.

Förlorarna såg ut som att de inte brydde sig och det var ett stort misstag. Det fanns säkert 100 agenter och klubbledare på läktaren och minst lika många framför datorn, som värderade varje spelares insats. En spelare borde alltid göra sitt bästa oavsett om man spelar final eller om 3:e plats.

Är det verkligen ingen som bryr sigom vem som blir 3:a ? Jag tycker att det vore en status höjande åtgärd i SBL. De som vinner SM Guld borde vinna minst 100 papp. De som blir 2:a borde slippa avgiften för kommande säsong och de som vinner bronsmatchen betalar halv avgift. Morötter.

Jag var på Allsvensk damfotboll i söndags och såg Umeå IK mot storlaget Rosengård. Det är min tredje match som jag har sett UIK i år och jag blev återigen imponerad över det som laget presterar. Rosengård vann med 0 – 3 men det var tre slumpmål.

UIK rullade faktiskt upp gästerna gång på gång i andra halvlek. Fyra bollar snuddade nästan gästernas stolpar så du förstår att det var inte så långt borta. Damfotbollen har gått fram jättemycket de senaste 10 åren. UIK spelar taktiskt och tekniskt riktigt bra.

Varför skriver jag om detta då ? 

Det beror på att UIK rapporterade dryga 650 åskådare och det var säkert en helt korrekt siffra.

Jag såg även Umeå FC mot Gefle för ett par veckor sedan i div 1 (3:e divisionen). 
Umeå FC rapporterade 850 åskådare men den gången var det inte en över 350.

Jag tycker att det är bedrägligt beteende att sockra siffrorna med det dubbla.

Hur vanligt är detta i SBL ? SBL play sändningarna visar på låga siffror men den redovisade statistiken något annat.

Godmiddag