Det spelas handbolls försvar i SBL

Jag såg inte match fem live utan valde Champions League i stället.

Efteråt har jag bara tittat på korta klipp från matchen och det ser ut precis som vanligt. Det verkar som att det lag som ”får flyt i början av matchen vinner”. Det är helt enkelt ganska dålig basket och märkliga beslut av domarna i match efter match. 

De galna skotten och fade away skotten ser man ytterst sällan på högre nivå. Där ser man dem bara som skott i sista sekunden och då mycket sällan. I de svenska finalerna är tyvärr nivån på allt från spelare till domare ganska låg men vi får försöka gilla läget i alla fall och glädjas åt att folk vill se matcherna.

Hur är det möjligt att Schüberg kan få spela handbollsförsvar med armarna utsträckta och fånga upp Wilson med flera. Redan som barn fick vi lära oss att man inte får hålla kvar armarna utsträckta när någon dribblar mot dem för då får man foul.

Trots flera slowmotion kan jag inte se att Harris foular när han får sin andra foul och den har ju stor betydelse eller hur. 

På måndag är det dags igen.Vi vet redan nu att det lag som får flyt i början mest troligt vinner. Som jag ser det så talar allt för att både Guinn och Wilson vaknar till liv igen och då vinner Jämtland.

Det blir en sjunde och avgörande i Norrköping och den vinner dom. Det är inte tid för Jämtland än men kanske nästa år.

Jag ser idag fram emot placeringsmatcherna i Champions League. Klockan 17.00 Holon – Ludvigsburg och klockan 20.00 Teneriffa – Manresa. Jag är tror att Holon är för starka och jag tror att Manresa tar sin första titel om man får stopp på Huertas och Salin i Teneriffa.

Godmiddag