Vad beror det på ?

Igår gick BSKT ut med att Balibrea blir kvar som coach.

Han får troligtvis förnyat förtroende eftersom han har väldigt välplanerade och organiserande träningar och dessutom har han en entusiasm och ett driv som man bör ha på den här nivån. Två år i föreningen har dock inte gett bättre sportsliga resultat. Kanske behöver han ett år till för att ”ta nästa steg”.

Balibrea vill behålla Gustav Hansson och Will Butler.

Att försöka behålla Hansson är givet men det lär finnas fler klubbar som är ute efter hans namnteckning efter hans fina säsong.

När det gäller Butler så är i alla fall jag tveksam. Killen har haft en strålande utveckling under året och är ganska bra men ”the ball seams to be heavy in his hands” om du förstår vad jag menar.

Eftersom Balibrea inte nämner Dickerson, Oluyetan och Welle så kanske dom är ute ur bilden.

I kväll drar herrarnas semifinaler igång.

Jag tror mycket på BC Luleå, som har visat gryende storform. Det gör jag trots att dom ”gav bort” matchen mot Köping så att BSKT missade den 7:e platsen.

Uppe i Luleå tvivlar man lite nu när Berkelund blev skadad men han var ett oskrivet kort innan han kom och det var en stor överraskning att han bidrog så mycket som han gjorde innan skadan. Luleå kan vinna direkt. 

Jämtland däremot har sett darriga ut den senaste tiden

så jag blir inte förvånad om dom missar finalen i år igen. Både Harris, Harler och Wilson har i mina ögon varit väldigt ojämna efter årsskiftet.

Jag funderar på vad det beror på

att vissa domare ger vissa lag sådan fördel särskilt på sin hemmaplan. Det kan väl knappast vara med vilje. Är det en verbal publik och storpublik som påverkar ? Har det att göra med mottagandet i hallen ? Är det fräscha omklädningsrum och gofikat som erbjuds , eller är det lagets position i baskethierarkin som styr behandlingen ? 

Jag tror att t ex Nathan Dawit kan intyga

att när han spelade i Umeå BSKT då var det inte mycket till kontakt som behövdes för att få en tick tack foul. Nu när han spelar i mästarlaget då får han inte foul i första taget.

Godmiddag