Den enes död den andres bröd

BSKT lyckades hyfsa till siffrorna mot Borås i match #2 

men fortfarande är Dickerson och Oluyetan iskalla och det duger ju inte alls inför de avslutande matcherna och det stundande slutspelet. Om BSKT skall ha ngn chans att vinna en match då måste dessa herrar leverera 15+ vardera varje match.

Tyvärr måste jag säga att jag tycker att BSKT spelar lite för statiskt nu. Spelarna rör sig för lite och när dom rör sig så rör dom sig för sakta. Det blir för lätt att försvara mot.

Mer pressande försvar och mer omväxlande försvar med både kombinationer , man-man och zonförsvar skulle gynna laget men allt måste ju vara indrillat först…….

Borås Johansson var kärnfrisk och i full aktion igen efter två dagar. Det mediala bruset som gjord Czerapowicz till en mindre buse var fake news. Alla som kan ngt om rejäla fotstukningar vet att om det hade varit en sådan då hade han inte kunnat spela som igår.Titta på filmen en gång till och kör den i slow motion. Kanske har Borås en Houdini trollkarl medicinman.

Jämtland fick spela sitt försvar på hemmaplan

igår mot Södertälje men förlorade i alla fall. Jag gläds med Södertälje. Degernäs höll sig kall och med hjälp av Palmblad höll sig hela laget kalla och lyckades med kämpatag vända.

Jag tror att bloggaren i Östersund är på rätt spår. Spelarna i Jämtland är rädda att göra misstag pga att deras coach är så negativ och aggressiv. Men det är inte enbart det. 

Jämtland var inte förberedd på att Södertälje återigen skulle testa sin 3 – 2 zon som dom har varit lyckosam med tidigare i Östersund. Trots flera timeouts, direktiv vid straffkast och massvis med byten så lyckades inte Chuck få till anfallet mot SBBK´s zon och det var förvånande. 

Kanske var det så att spelarna inte klarade av att följa direktiven från coach och då tappade Chuck hela koncepten. Allting måste kanske vara drillat i dagens basketlag för att något skall fungera. Jämtland försökte få loss skyttarna i hörnen men det lyckades inte.

Vad menar HOOPS med att Jämtland fick spela sitt försvar ?

Jag menar att Jämtland fick spela som dom alltid får på hemmaplan nämligen alldeles för tight med kropp och armar samtidigt som Södertälje betydligt enklare fick en avblåsning mot sig. 3 – 2 zonen var nödvändig.

Kolla t ex in Harlers grisiga försvar mot Freeman i andra halvlek. Till sist blåste domare Bardagji en foul på Harler och då klagade han utan att få ett T. Jag fattar iofs varför han klagade för han hade gjort på samma sätt 10 ggr innan utan att få foul. Om det hade varit en rookie som spelade försvar mot Freeman då hade han fått foul direkt och ett T direkt vid snacket efter. 

Till sist kan jag inte låta bli att kommentera

den usla kommentatorn som helt enkelt inte kan basket regler och då borde han inte få extraknäcka med detta. Dålig marknadsföring av SBL. Stråhle som kommenterade BSKT matchen i Borås kan ju basket men han har en besserwisser attityd i kommenterandet som retar många – det vet jag. Skärpning Stråhle.

A3´s vinst med 1 poäng borta mot Södertälje
tycker jag är ganska missvisande. Jag tycker att A3 var klart bättre än Södertälje. A3 hade inga problem att göra poäng mot Södertälje. 

Problemet var att Cleasson och Åström igår sänkte allt som dom kastade mot korgen. Cleasson har inte varit särskilt het så man räknade nog inte med att hon skulle hänga åtta (8) 3:or. Försvaret var lite för slapp mot dem båda. A3 dominerade stor under korgarna trots att Williams fortfarande inte har hittat ngn stabil form.

Säsongen är över för hårdsatsande Södertälje.

Det blir spännande att se vad som händer med dem inför 22/23. Jag har lite svårt att se att Eldebrinkarna och Halvarsson tar steget till dem men jag kanske är både döv och blind och dum. Det är för stor nivåsänkning mot den franska ligan både sportsligt och lönemässigt.

Även Eos, Uppsala, Wetterbygden, Helsingborg och Borås

lär vara väldigt besvikna över att ha missat slutspel med tanke på lagens satsningar på coacher och utländska spelare. För hela sex (6) lag är säsongen över nästa vecka. Det vore synd om något av lagen flyttas ner för då kanske dom tappar fart och får svårt att återigen satsa.

Den enes död – den andres bröd
brukar man säga ibland och det gäller IBK Dalen och Umeå BSKT. Eftersom IBK Dalen missade slutspelet i Superligan i innebandy så kan U21 SM matcherna mot Hammarby, Fryshuset och Blackeberg kommande lördag och söndag spelas i den enda riktiga basket arenan i Umeå nämligen Umeå Energi Arena.

Godmiddag