Köping hade världens chans

Luleå mot Visby blev lika trist 
som alla övriga matcher som spelas uppe i Luleå. Jag har lite svårt att förstå varför så många går och tittar på dem för det är ju redan klart innan uppkast hur matchen kommer att sluta. + 50 mot Visby som ligger i tabelltoppen är ju patetiskt.

Det är samma visa varje gång.
Luleå har suveräna offensiva spelare och borde vinna varje match hemma med 15-20+ men när dom dessutom får spela sitt ”tacklingsförsvar” då knäcker dom alla lag ganska lätt.

Ute på banan och vid sidlinjerna blir övertaget stort. Jag räknade inte antalet tacklingar som borde ha renderat i foul men helt klart var att domarna hade lagt matchen på Luleås nivå. 

Man kan tom genom tystnaden hos hemma kommentatorerna förstå att tom dom tycker ofta att det borde vara foul.

Observera att jag inte pratar om hand checking. Det är ju numera tillåtet i SBL så länge man ”bara känner på motståndaren”. Om man stöter eller håller emot eller håller i då skall det alltid vara foul.

Det blir intressant att se om det blir Luleå nivå på domarnas bedömning vid onsdagens match på A3´s hemmaplan eller om det blir något mittemellan.  A3 nivå lär det knappast bli.

Köping hade världens chans
att vinna mot Norrköping utan fyra startspelare men av någon underlig anledning så blev deras spel bara sämre och sämre ju närmare slutat man kom. Det var kaos basket sista fem. 

Nu måste Köping slå BC Luleå hemma om dom skall ha en chans till den 7:e platsen och det borde vara omöjligt eftersom Luleå givetvis satsar på att bli 2:a i grundserien.

Vad är det för vits med att ta in Aaron Anderson nu i Fryshuset ?
Om det är så att han har skrivit på även för nästa säsong då är jag med. Jag hoppas det i alla fall. Jag har inget emot Frysen. Det skulle bara vara kul om dom blir slagkraftigare så att ligan blir bättre. Fryshusets svaghet är lika ointressant som Luleå damernas överlägsenhet.

Monaco mot Efes i Euroleague igår kväll var intressant.
Larkin presterade inte en enda poäng och hans lag Efes förlorade med 22 poäng och kan missa slutspelet eftersom dom vann med 21 p hemma i höstas. Monaco har nu inbördes. Det såg nästan ut som om dom förlorade medvetet. Jag tror att spelare vill att klubben sparkar coachen Ataman.

Intressantare var att ettan Barcelona förlorade borta mot jumbon Zalgiris.

Det är hög nivå det är på den här ligan när sådant kan hända. Det kanske finns en annan förklaring och den är att de tre ryska lagen inte spelar längre och alla tre låg på slutspelsplats när dom blev avstängda. 

Enligt det officiella protokollet så är matcherna uppskjutna men dom kommer aldrig att spelas och nu råder det tjuv och rackarspel i kulisserna om vilka som går till slutspel.

Godmiddag