Ska Dolphins byta namn på klubben ?

Dolphins namn härstammar från delfinariet. Igår hörde på nyheten om att Kålmårdens Djurpark inte längre skall ha kvar delfinerna. Djurparken kommer att sälja sina 12 delfiner under den närmaste tiden.

Nässjö har manipulerat domarna

genom att alltid prata om och hävda att dom spelar fysiskt.

Även Jämtland och Södertälje kör med samma snack givetvis för att kunna knuffa och fysa på och få fördelar i matcherna.

Alla lag borde satsa på att spela basket efter regelboken vilket innebär hårt fysiskt arbete. I stället väljer man att fuska på många olika sätt. 

Det skulle bli avsevärt mycket trevligare att titta på med snabbare och mer konditionsstark och teknisk basket än detta evinnerliga stångande och tacklande ute på plan.

Inte ens i ”innehockey” förlåt innebandy tillåter man sådant fulspel längre.

Tjatet ute på planen och bland coacherna kommer att öka inför slutspelet

eftersom domarna inte har någon röd konservent linje i hur dom dömer. Ingen vet vad som gäller från match till match eller från period till period för så mycket kan bedömningen faktiskt variera. 

Det är näst intill löjligt att se dessa varnande pekfinger som kommer upp i luften likt en gammaldags skolmagister.

Dom tekniska foulerna haglar numera

över både spelare och coacher. Det är ett bevis på att domarna inte sköter jobbet konsekvent. Det är nästan patetiskt att se domarna visa fingret till coacherna efter den första kommentaren.

Jag föreslår att ni domare i stället tar en mer personlig kontakt och säger till på skarpen – om ni vågar.

Högsbo besegrade Eos och har nu ena benet i slutspelet.

På fredag möts Mark och Högsbo. Om Mark vinner så har dom säkrat slutspelsplatsen. Om Högsbo vinner så är dom troligtvis klara.

Borås mot BSKT i kväll. 

Jag har svårt att se att BSKT skall ha något att sätta emot i kväll eftersom Balibrea har varit i karantän och både lagträningen och video scoutingen har blitt lidande. Däremot tror jag att BSKT kan ha en lite chans att rubba Borås på lördag när lagen möts igen.

Real Madrid mot AXE Milan i Euroleague i kväll 

efter SBL hoppas jag bli bra även om Reals lagmaskin har hackat rejält den senaste tiden. Coach Lasu har all anledning att vara orolig även om slutspelsplatsen är klar sedan länge.

Godmiddag