BSKT blev som en fårahjord utan sin herde

med coachen i karantän. Det var ingen styrsel på laget och det är lätt att förstå eftersom Balibrea tränar och leder laget med stabil hand. Ingenting lämnas åt slumpen.

Även om han satt i hallen med visuell kontakt avskiljd från laget och med telekommunikation så var han inte där fysiskt och det kan ha kostat BSKT matchen. 

BSKT liksom alla övriga lag är total scoutade vid det här laget.

Nässjö satte stopp för BSKT´s skyttar och då blev laget stillastående och utan coach som fysiskt kunde dirigera så frös man fast i golvet.

Jag är 100% säker på att laget hade spelat betydligt bättre med headcoach på plats. 

Jag tycker att en viss brist på focus kunde ses hos

Dickerson, Butler och Oluyetan men inte hos Cole Welle som alltid ger allt och med mamma och pappa på plats gav han extra allt..

Welle fortsatte att ge allt även efter att han i mitten på fjärde perioden

blev tok kapad över armen under Nässjös korg. Det är ofattbart att ingen av de tre domarna blåste foul för dom måste ha sett vad som hände. Om dom inte såg det då borde dom lägga av.

Jag påstår inte att BSKT skulle ha vunnit

med ”bra domare igår kväll” men alla tre var verkligen kass igår. Crew chief blåst inte i pipan många gånger. Han lät assistenterna göra grovjobbet. 

Domare Kalpakas gjorde precis tvärt om

i matchen mellan Köping och Jämtland. Snacka om att dominera avblåsningarna. Assistenterna såg verkligen ut som assistenter.

Jag vet inte vad coach Gehrke sade,

till domarna efter blocken men jag antar att det var grovt med tanke på den spektakulära utvisningen som Kalpakas bjöd på. Att peka med fingret mot utgången är väl inte tecknet som gäller utan två knutna nävar i luften.

”Vad är tillåtet och inte tillåtet” 

sa en hockeyspelare efter derbyt mellan Skellefteå och Luleå igår kväll. ”Ibland tillåts slashing och ibland får man inte röra varann” Den fråga kan man ställa även när det gäller hur herrliga basket bedöms just nu.

Med lite flyt kan det bli BC Luleå i kvartsfinal för BSKT.

Det vore betydligt trevligare att spela mot Luleå än mot Norrköping fyra gånger i rad, för så blir det om BSKT blir åtta. Man har Norrköping borta i sista omgången och mer än max tre matcher blir det inte mot Norrköping i en kvartsfinal – tror jag. 

Strasbourg mot Rytas som spelades igår

var en strålande Champions League match som du skall titta på om du har tid. Även USK Prag mot Schio i damernas 1:a Eurleague 1/4 final (bäst av 3) som spelades igår var vass. Matcherna finns på youtube.

Kravet på konstgrräsplanerna stoppar utvecklingen

för idrotter i Umeå Kommun. Upprustningen av Gammliahallen med tillhörande arenor kommer inte att hända om inte Umeå Energi tar tag i det. Ingen entreprenör är beredd att investera i lokalerna från 50 – talet längre. Thoren byggde eget för sina lag och det är lätt att förstå.

Godmiddag