29 – 0 är förlåtet

BSKT skakade Södertälje igen på hemmaplan.
39 – 32 och halvtidsledning var strålande men Södertälje löste upp BSKT´s fina lagförsvar genom några individuella attacker och Gaddefors två viktiga treor i slutet. Matchen var helt jämn och sluttade 82 – 86.

BSKT prestationen var så bra så att 29-0 i Östersund är förlåten.

Det var fortfarande helt jämnt 59 – 59 inför den fjärde men då höjde domarna bedömningsnivån och det påverkade BSKT som inte har samma fys och samma rutin som SBBK.. 

Helt plötsligt var domarna inte lika konsekventa som i första halvlek.

Gaddefors rump tacklade Dickerson efter en stulen boll och Bardagji blåste helt rätt osportslig foul, kollegorna ändrade domslutet till vanlig foul trots att dom hade sämre position.

Bardagji dömer strax därefter inkast till BSKT vid BSKT´s korg men kollegorna går återigen in och ändrar så att SBBK får inkast trots att dom återigen är långt från händelsen. SBBK får inkastet och gör poäng.

Nasrollah och Jucevicius körde över kollegan Bardagij på ett sätt som inte ser bra ut och alla i hallen reagerar över deras agerande. Både mot ändrandet av domslutet och agerandet mot domarkollegan.

Södertäljes spelare gnäller och kommenterar
hela tiden domslut utan att få ”det varnande fingret” eller ett T, men när domarna missar ett tydligt stegfel på Södertälje då får Balibrea direkt ett T trots att kommentaren var lågmäld.

BSKT spelarna var väldigt disciplinerade.

Nästan inget snack med domarna. Dom är föredömen men inte SBBK. Mina killar som jag tränar lär sig att snacka och kommentera av dem. Vi tränare får kämpa för att få dem att förstå hur de skall uppträda.

Domarna dömde första halvlek utmärkt

men tyvärr så fick man för sig något vid halvtidsfikat som helt förändrade bedömningen och det tycker jag är riktigt illa.

Jag påstår inte att det var anledningen till att BSKT förlorade. Laget sköt galna 36 st 3 poängare med låga 33% effektivitet. Det är för många. Dickerson hade o av 4 på straffkasten. BSKT tog bara 31 returer mot 50 för SBBK.

Jag vill än en gång understryka att jag sedan snart 5 år inte har något som helst uppdrag i Umeå BSKT eller i A3 (sedan 10 år). Jag tillhör den basket älskande publiken som ser och kan rätt mycket basket och därför anser jag att jag fritt får tycka till i HOOPS. 

McCarville har något på gång
skrev jag i HOOPS redan efter Alviks första match med nya coachen. Det visade man igår på hemmaplan då man spelade ut Östersund efter noter i den första halvleken. 

Matchen liknade den när Östersund förlorade i Umeå mot A3. Jag kallar det för nykomlingssyndromet vilket innebär att man alltid spelar bra på hemmaplan men inte har samma trygghet på bortaplan.

Jag har tippat Östersund till semifinal men det hänger nog på vem dom får möta i en kvartsfinal. Dom är inte stabila. Har du glömt att dom föll borta mot Helsingborg. Östersund borde pressa på helplan mer för deras press fungerade bra.

A3´s förlust mot Helsingborg var logisk.
Jag såg inte matchen men jag känner till statusen. Laget har bara haft 5-6 spelare på sina träningar under de senaste veckorna pga det ena efter det andra. Brown och Degbeon orkade bära laget en halvlek men sedan tog det stopp. Asoro har inte tränat ordentligt på 5-6 veckor så resultatet var logiskt enligt mig.

A3 kan behålla topp 4 platsen men bara om de nya spelarna som är på ingång håller klass och snabbt börjar leverera. Det som är oroande det är hur det står till med orken.

Jag har tittat lite på matchen i efterhand och det syns tydligt att kondition saknas. Helsingborg spelade stabilt och vann rättvist. 

Högsbo är på gång
men det räckte inte mot Luleås presspel. Nofuente är långt från toppform men de nya spelarna håller bra klass så Högsbo kanske kan ta sig till slutspel trots allt. Systrarna Fredriksson, Johansson och Noaksson är på gång.

Luleå vann nog rättvist men domarna tappade matchen helt sista fem minuterna så jag är inte 100 på att det hade slutat som det gjorde med en striktare bedömning av kontakt.

Godmiddag