Hur blir det med uppförande koden ?

Magkänslan för mig inför BSKT borta mot Jämtland i söndags var rätt.

Det blev exakt den katastrofala inledning som det ofta blir för BSKT på bortaplan och särskilt i Östersund. 

Borta mot Köping startade man riktigt på tårna och tog direkt ledning i matchen. På bortaplan är det absolut nödvändigt att vara med i starten annars blir uppförsbacken för brant.

Jag valde att se ungdomarna i BSKT II i basketettan mot Luleå Steelers i stället. Ett bra beslut. Laget spelar trevlig basket och ett intensivt ganska bra försvar.

Trots att BSKT II saknade flera ordinarie spelare så gick man till sist ifrån och vann komfortabelt mot Luleås #2.

Ett gott betyg till basketen i Umeå. Senast vinst mot BC Luleå i SBL och nu vinst mot Steelers. RIG Luleå har ettalaget vunnit stort mot tidigare. Få se om A3 kan knäppa Luleå BBK på hemmaplan den 16 mars.

På läktaren satt ett par basketlegender som dagens unga basketspelare inte har koll på.  

Stefan Hortlund

som är ansvarig för Luleå Steelers var en firad spelare i Plannja Basket i Elitserien på 80 och början av 90 talet. En atletisk och elegant spelare med bra skott.

Kerstin Skagius

som har en son i Steelers spelade med Ume Basket i Elitserien 1984 – 1991 och sedan blev det spel i USA och flera SM Guld med Arvika . 

Skagius var center i det svenska damlandslaget i ca 130 A-landskamper. I mina ögon var/är Kerstin Skagius och Ann-Mari Wikner de bästa center spelare som Sverige någonsin har haft inklusive dagens spelare.

Dom kunde posta up. Reagan Magarity är den som börjar närma sig nämna spelare.

Domarna tillåter fys nära korgen om man håller armarna uppåt sträck.

Jag har noga studerat damernas VM kval som har spelats de senaste dagarna och noterar det oerhört fysiska men justa spelet nära korgen. Knuffar eller fasthållningar med armarna blir nästen genast foul däremot kan man få hålla emot och knuffa emot med torso ganska rejält så länge som man inte använder armarna. 

Det borde landa även i Sverige så småningom men det lär dröja till nästa säsong.

A3´s nya amerikanska Sherise Williams,28 år, 188 cm,ska dyka upp i Umeå den närmaste tiden enligt media.

Hon gick ut sitt college 2015 och har sedan dess hunnit med spel i 7-8 olika länder. Hennes Record ser inte bra ut. A3 skulle behöva en stark returtagare och poänggörare inside. Jag tvivlar på att hon är det.

Hon var 7-8:e spelare i MSU NCAA div 1. Den ligan (CEC) är bra och konkurrensen är iofs hård. Hon har heller inte varit starter i Italien under den här hösten så jag tvivlar ngt som du förstår. Bara 60.5% på straffkast är aldrig bra. Snart vet vi om min bedömning är helt fel. Vi hoppas på det.

På onsdag spelar A3 borta mot Helsingborg.

Jag tror att ingen har glömt den minst sagt pinsamma förlusten på hemmaplan mot Helsingborg. Man spelade ”back to back” som det heter på ”basketspråk” och man menade att man var trötta, men det borde givetvis ett lag som A3 klara av. Landslagsspelare spelar varje dag vid de stora turneringarna.

Nu har man inte spelat match på en månad så man borde vara utvilade och redo för match. 

Kanske finns det orosmoln på himlen. Det visar sig att nya Lewis har drabbats av ngt virus och inte kunnat träna på ett tag. Har ingen aning om hon spelar på onsdag. Det vill till att de rutinerade etablerade spelarna ger 100% på onsdag om det skall bli vinst.

Matchen BSKT mot Södertälje i kväll räknar nog alla som en given SBBK seger.

Det blev minus 7 senast på hemmaplan. SBBK har skaffat en ny amerikan så dom har knappast blivit sämre sedan dess. BSKT har fyllt på med Peleg, som har en bit kvar till formen igen.

Skall coach Degernäs ”få hålla på som vanligt”

när han är i Umeå nämligen med att påverka och klaga på det mesta utan åtgärd från domarna. I senaste matchen varnade Mehmedovic honom direkt i inledningen och strax därefter fick Degernäs ett T av samma domare. Det lugnade ned honom direkt. 

Domarna ”visar gärna fingret” till coacherna = varning, men tvekar att ta ett T på de etablerade svenska coacherna som gnäller hela tiden. Ett T på Balibrea brukar dock komma lika säkert som ett brev på posten.

Hur blir det med uppförande koden ?

Godmiddag