Serbien blir bra i VM

Hoppas att du tittade på dam VM kvalmatchen mellan Serbien och Australien igår kväll.

Vilken match och vilken snygg avslutning av serbiskorna. Coach Maljkovic har ett nytt storlag på gång och jag blir inte förvånad om dom är med och utmanar om medaljerna i VM i september.

Australien såg stabila ut men när Maljkovic sade i en time out – ”dom är redan klara för VM som värdland men inte vi” –  då kom laget ut som tigrar och spelade ett så aggressivt försvar så att Australien kom helt av sig.

Det skall tilläggas att Serbien har nationaliserat amerikanska playmakern Anderson som gjorde 30 poäng så det var ju inte en 100% ig Serbisk triumf. Bossen och fd storspelaren Danilovic var nog i alla fall nöjd med vinsten och investeringen i Anderson, som spelade i Visby för ett antal år sedan.

Det inträffade en incident i matchen som var nästan identisk med den som hände mellan Köping och Umeå BSKT i fredags då Welle blev armbågad.

En Australiensiska som var en av lagets bästa spelare armbågade en serbiska i ansiktet. Hon blev diskvalificerad och fick lämna hallen. 

Borås hade inga problem med att vinna hemma mot Uppsala.

När Ryans lag får lite flyt då är dom riktigt bra. Borås är ett typiskt nykomlingslag som måste sättas på plats i matchinledningen annars kan dom plocka hem en vinst då och då. Det glömde Norrköping som föll borta mot dem.

Både Alvik och A3 har lyckats att förlora mot ett ganska svagt Uppsala. 

Även Östersund var mycket nära förlust på bortaplan. Tyvärr måste jag säga att jag tycker att Uppsala ofta har gynnats av lite hemmabetonade domare och det är verkligen inte bra. I ärlighetens namn så gäller min åsikt även i Östersund. 

SVT har fått en ny Björn Ferry i Nick Rajacic.  Lite väl personlig men spontan och helt rätt för att bli folklig.  

Jag köper inte hans åsikter rakt av men mycket är bra. Jag bryr inte det minsta om hans kunskap om NBA, men jag lyssnar gärna på hans åsikter om dagens basket i SBL. 

Rajacic tillhör dagens många unga som kan mycket basket och det är bra för svensk basket. Vi blir bättre av att ha åsikter om det som händer på plan och diskutera det. 

Jag gillar inte när Rajacic efterlyser fler snackare i stil med Smith i BC Luleå.

Jag gillar även Jonte Karlsson som kommentator men jag gillar inte när även han tycker att det kul med trash på basketplanen. Risken för handgemäng är ofta överhängande.

Gesterna och skitsnacket efterliknas av dom unga och det är förödande för vår sport. (Uppförande koden igen) 

Har du tänkt på att det sällan är de bästa spelarna i ett lag som håller på med skitsnacket och gesterna. Det är ofta dom som håller på med dumheter såsom knuffar, armbågar och kapningar.

CSKA Moskva mot Unics Kazani ryska Superligan var en holmgång som hette duga. Kazan vann med 103 – 105 på bortaplan efter 3 förlängningar. Det finns mycket bra basket att titta på numera.

Det ohämmade firandet som en del lag har börjat med har gått för långt.

Nu gapas det ohämmat i ungdomsledan och fattas bara annat när dom gör allt för att efterlikna sina förebilder. Ledarna borde styra upp firandet till rimliga nivåer. I helgen hade vi besök av ett lag som tjöt varje gång bollen gick i vår korg och inte nog med det. 

Det satt dubbelt så många kompisar på läktaren som skrek på samma sätt. Jag fick lov att ställa om hörapparaterna på ”Tal i buller”. Det är direkt skadligt för öronen detta tjatande.

Godmiddag