”Cocktailguys”

McCarty-Williams i Luleååkte på en s.k bone bruise i samband med matchen mot Mark. Det är samma skada som Harris i Jämtland har och han har inte spelat sedan november. 

Det finns anledning till oro i Luleå Basket. Det finns spelare som har bitit ihop eller tagit smärtstillande och fortsätter att spela men det kan kosta.

Jag har haft spelare som tom har tvingats att avsluta sin hyfsade karriär pga den svårläkta skadan.

Om McCarty-Williams skada innebär att hon inte kan spela då måste Luleå agera och det direkt. Jag tror att dom redan letar efter en till utländska oavsett hur det går med MW.

Lyssnade på senaste avsnittet av Bänkvärmarnadär man diskuterade Luleå damernas kross resultat och Hjerns återkomst till Norrköping.

Rajacic menar att en final mellan Luleå och Norrköping är given och han anser att A3 som har varit oseriösa de senaste sju åren inte går till final.Han trodde tom att Norrköping kan vinna med Hjern tillbaka i laget.

Undrar vad A3 tycker och tänker efter att ha hört vad SVT´s nya basketexpert tycker om A3 som förening. Man kanske inte bryr sig.

Jag tror inte på Norrköping även om dom får Hjern. Det övriga svenska materialet är lite för tunt. Mycket hänger dessutom på ev skador och dagsform i alla nuvarande topp 5-6 lagen. 

Jag tror att vi har sett det bästa av Mark och Visby. Tror inte att dom lagen tar sig till en semifinal.

Alvik har lite mer att erbjuda men knappast tillräckligt för att ta sig till en semifinal.  Som det ser ut idag så tror jag på Östersund. Dom spelar bra basket framförallt framåt. Kanske väger dom lite för tunt i defensiven men jag tror på semifinal.

Kanske även A3 till semifinal om den nya power forwarden som snart presenteras håller klass och Lewis visar upp lite mer klass. Hon har känsla i fingrarna men inte timeingen.

Degbeon, Brown, Lewis, Asoro,  X-faktorn, Edholm, Hansson, Elias, Dellbro väger trots allt ganska tungt och går inte att räkna bort. 

Luleå, Norrköping, Östersund tror jag på till semifinal. A3 tar den fjärde platsen i semi om dom blir 4:a i grundserien och möter 5:an i kvarten.

Larry Bird sa i en intervju för en tid sedan. 
att basketspelarna idag är ”cocktail guys” dom byter klubb hela tiden för det enda som räknas är att tjäna massor av dollar och helst vara i ett vinnande lag. Om inte laget vinner då kan man tom avstå mycket euro som Ramstedt och komma till ett vinnande lag.

På tisdag kommer ”kanske” Norrköping till Umeå för match mot BSKT. Det återstår att se om Ramstedt är med i laget redan då. Det återstår också att se om BSKT kommer att kunna ställa upp med fullt lag. I veckan insjuknade två nya spelare i covid. De borde kunna vara tillbaka på tisdag.

 Tittade på Barcelona mot Villurbanne i Euroleague igår kväll och noterade återigen att man inte har mer än femton (15) minuters paus. Samma sak är det i Champions League och Euro Cuperna. 

Tjugo minuter paussom vissa lag i Sverige sysslar med är helt enkelt en för lång paus. Jag kan bara inte förstå hur SBBF kan godkänna det. Restaurangklubbarna styr som du förstår.

Nyligen råkade jag höra vilka tio spelare i NBA som har tjänat mest dollar. På plats nummer tio (10) ligger Akeem Olajuwon, som under sin karriär drog in 200 miljoner dollar. På plats nummer nio hamnade David Robinson också han med 200 miljoner dollar. Nummer 7 och 8 i nästa HOOPS.

Godmiddag