Inte vackert men en vinst är en vinst.

Äntligen bestämde sig A3för att avbryta med Louka. Redan i slutet av augusti när hon landade i Umeå stod det klart att hon inte hade ägnat sig åt professionell sommarträning som man måste göra om man spelar på elitnivå.

A3 har insett att man inte kommer att kunna ta sig till en semifinal om man inte vässar laget.

A3 vill enligt coach spela snabb basket. En förutsättning för det är stark defensiv, kontrollerad returtagning och spelare som springer i korridorerna samt guards som snabbt kan få fram bollen. Hittills har man inte visat upp den basketen mer än under korta perioder. 

Det är mer vanligt att bollen dribblas upp långsamt och att man därefter ”ställer upp” för att kunna spela sitt anfall.

Mark spelade 2-2-1 zonpress bara för att låta tid gå för att minska A3´s anfallstid. Bolltransporten för A3 blev ännu långsammare och matchen blev riktigt trist och riktigt dålig.

Det stora problemet för Mark var att dom kom till Umeå utan att vara redo för match.Vissa spelare verkade inte alls fokuserade. Coach Frank Alm var inte med. Jag tycker att laget uppträder resolutare när han styr skutan. 

Mark kastade bort bollen och missade frilägen upprepade gånger helt oförklarligt för att vara ett topplag. Jag tror att Mark har gjort sitt i ligatoppen och senare idag blir det storpisk uppe i Luleå. 

A3 bjöd inte på någon basketgodis men en vinst är alltid en vinst.

Domarna dömde utmärkt i Umeå   men när Hicks och Brown började köra trashtalk i slutet då borde domarna ha agerat starkare än med var sitt T som kvittades. 

Den nya uppförande koden som gäller från den första januari måste börja användas. Jag skulle tippa att det ligger mer bakom spelarnas agerande. Kanske hände något redan när lagen möttes i oktober.

Luleå var lite ringrostiga   men när dom fick i gång sitt på hemmaplan smågrisiga försvar i andra halvlek då gick tåget snabbt.

Inget lag verkar klara av att möta det försvaret uppe i Luleå. Alvik orkade första halvan men hade inget att sätta emot i den andra och coach McCarville iklädd träningsoveralls jacka (Är det tillåtet ?) fick en ny förlust.

Södertälje mot BSKT i eftermiddagspelas samtidigt som Luleå mot Mark. Jag skulle vilja se båda live men jag tror att jag väljer Luleå bara för att kolla om Mark har vaknat ur gårdagens dvala i Umeå där dom gjorde en riktigt usel match mot ett inte särskilt välspelande A3.

Godmiddag