Är Köping i fritt fall ?

Köping hade inget att sätta emot Norrköping. Det var tragiskt att se laget spela igår. 

Playmakern O´Reilly som höjdes till skyarna efter hans ankomst har knappt en siffra rätt längre. Han dribblar omkring så mycket så att han nöter ut lädret. Kan det verkligen vara meningen.

Dawit behövde inte anstränga sig särskilt mycket för att lägga in 31 poäng för Norrköping. Köping spelade inget bra försvar mot honom. Underskattar man honom så mycket ?

Det gör nästan ont att se skickliga spelare som N Larsson och H Åhlin i Köping helt vilsna i pannkakan. Jag hoppas att dom inte slutar efter den här säsongen.

Det verkar som att Gehrkes sätt att spela basket inte passar i den svenska basketligan. Truppen ser bra ut men den underpresterar.

T Joulamo hade en intressant krönika i december om damernas Eurocup och om vad det kostar det att delta i den cupen.

Anmälningsavgiften är 6600 kr, Licensavgift 12 spelare 10000 kr, ca 16000 kr/match för domare plus resor och logi dessutom tillkommer en depositionsavgift på 100 000 kr som man får tillbaka om man fullföljer eller inte åker på bötesbelopp. Kostnaden rör sig runt 250 000 kr eller runt 45 000 kr/match för sex matcher i gruppen.

En förening måste ha väldigt god ekonomi eller en huvudsponsor som går in och tar stora delar av kostnaden om det skall vara aktuellt med spel på den nivån. Det är en aning naivt att ge sig in i den cupen om man inte har ett slagkraftigt lag.

Första året med Tamara Ruzic som coach var Udominate konkurrenskraftiga även i Eurocup. Det är enligt mig det bästa damlag vi har haft i Umeå någonsin och även den bästa tränare och coach som vi har haft sedan Umeå damerna gick upp igen i högsta ligan år 2000. 

Jag var kritisk till hennes tuffa ledarstil i början men insåg ganska fort att det var ett vinnande koncept med högt kvalitativa träningar.  

Udominate spelade bra och publikvänlig basket på den tiden. Tyvärr fick Ruzic sparken i december och säsongen slutade med fjasko. Jag hade gärna sett henne tillbaka i SBL dam.

Globen är för dyr pga pandeminså Stadium Arena blir ny spelplats för den viktiga matchen mot Kroatien. Jag får lite dåliga vibbar av det. Sverige brukar inte spela bra i den hallen. Bara 1200 åskådare i stället för 12 000 det är skillnad som natt och dag även för motståndare och domare.

Jag brukar ibland få frågorom en del basket mått såsom bollens vikt (624 g), bollens omkrets (74.9 cm), korgens bredd (45 cm), 3 poäng linjens avstånd till korgens mittpunkt (6.75 meter). Nu vet du hur det ligger till om du får samma fråga.

Godmiddag