”PontusGhoast puts a spell on you”

Det blev som jag misstänkte.BSKT´s playmakers markerades tätt och fick inget utrymme allas att bygga spel i matchinledningen. BC Luleå gled ifrån direkt med femton poäng på bara fem minuter och det hela var i princip över.

Jag svek BSKT i fredags efter en period och valde att titta på Alba Berlin mot CSKA Moskva i stället. ”Det är en viss kvalitetsskillnad”.

Marcus Eriksson,som spelar med Alba levererade 18 poäng trots face front bevakning när han var inne på plan. Erikssons rykte som skarpskytt är fruktat i hela Europa. Alba tappade på slutet och föll med 90 – 93 i en underhållande match.

Noterade att   BC Luleå ställde upp med bara nio spelare och Nässjö hade bara sju i Östersund. Sjukdomar härjar i alla lag men även väldigt många skador.

Jag tror att den myckna träningen och det täta matchandet är en del av boven i dramat när det gäller en hel del skador. Spelare hinner inte återhämta sig tillräckligt trots att de flesta har fysio idag.

Inte ens under julhelgen   får spelare lite längre ledighet. Alla lag i SBL herr är i elden mellan julhelgen och nyårshelgen.

BSKT har hemmamatch den 27 december mot Köping men får inte träna på sin hemmaplanförrän den 26:e. Normalt skulle laget ha tränat både på julaftons förmiddagen och på annandagen när man har match den 27:e.

Jag undrar om B-löven skulle nekas träning i sin arena   om dom hade match den 27:e – Knappast. Jag har svårt att se att BC Luleå, Jämtland m fl lag i SBL herr inte får tillträde till sina hemmaplaner.

Jag blir inte förvånad om Tomten kommer med minst en rejäl julklapp till A3 coachen Enjebo innan 2022. Om man vill fightas om guldet så är goda råd dyra.

”A3 gjorde processen kort med Uppsala”, hade jag förberett som rubrik men förra veckans genomklappning  mot Norrköping och i lördags pyspunka i fjärde perioden visar tydligt på att laget inte fungerar.

Det är bara att titta på statistiken från föregående år.

Både Brown och Page borde ha framskjutna placeringar i skytteligan men ingen av dem ligger bland de tio första. När det gäller returer så är varken Degbeon eller Louka bland de tio däremot Asoro på plats nio. Page är nummer fem i assist ligan. 

I morgon är det Visby borta som avslutning på 2021. Det vill till att A3 spelarna steppar upp om dom skall vinna i Visby. 

Östersund imponerar mer och mer. Kraker, Popkey och Whitish med Lundqvist Elvbo, Paulsson-Glatz är en av ligans bästa sexor.  

Södertälje fortsätter att finna ett sätt att förlora trots en hyfsat bra spelartrupp. Sundberg blev inte den frälsaren som många hade trott. Man måste ha bra spelare för att vinna matcher oavsett coach.

Tyvärr är inte Molina alls så bra som tidigare och den nya Arsenic har inte övertygat.

Minst tre bra utländska spelare är ett måste idag för att hänga med i SBL dam. Om man har tre svenska landslagsspelare som Luleå då går et bra med två.

SBL dam har aldrig varit så jämn och bra som i år och det beror på att alla lag verkar ha resurser att hålla sig med en förstafemma med god kvalitet. Tyvärr så är det de utländska spelarna som tar de flesta minuterna.

Är detta på gott eller på ont ? Ta dig en riktigt ordentlig funderare på det nu under julhelgen.

Vad beror det på att nästan alla lag som spelar borta i Luleå ser ut som om dom spelar i ETTAN. Lagen missar layups och öppna skott och straffkast på löpande band. Är det ”PontusGhoast” som ”puts a spell on you”.

Återigen Jonas Jerebko   Det finns inte någon SBL klubb som kan betala den lön som han är värd/eller borde få och det kommer inte heller att finns det under de kommande åren.

Jag tror heller inte att det har särskilt stor betydelse. Med alla miljoner han har dragit in så kommer han att spela där familjen får den bästa lösningen och dessutom pro bono. Borås ligger utan tvekan bäst till.

Godmiddag