Vilja och kondition

Nej det fanns ingen bensin kvar i A3. Det syntes redan i fredagens match att orken inte är den bästa och då räcker det inte med en cv för att besegra ett vilt kämpande Helsingborg.

Många brukar säga att motivation slår klass men det stämmer sällan.

Däremot är det vanligt att vilja och kondition besegrar lite mätta eller trötta och bekväma lag. 

Jämtland har torskat de två senaste hemmamatcherna inför fullsatta läktare så debacle kan komma när man minst anar dem.

Det hände i fredags i Euroleague när Zenit St Petersburg mycket överraskande besegrade topplaget och jättarna Olimpia Armani Milano. Helsingborg lade A3 på rygg med vilja och kondition och givetvis även bra spel.

Matilda Ågren i Helsingborg var mycket bra och trots att hon landade en timme före matchen och bara hann värma upp i 20 minuter så orkade hon spela 40 minuter och prestera. 

Coach Athanasios uppträdande hade mycket att önska men coach jobbet skötte han bra med ett varierat anfalls och försvarsspel. 

Av ngn anledning hade han bara sex disponibla spelare så det lär innebära en avgift från SBBF eftersom åtta spelare är minimum på bortaplan. Det betalar man nog gärna efter vinsten.

Helsingborg spelade tufft försvar på skyttarna Brown och Page och lyckades neutralisera dem. Den 196 cm långa amerikanskan Kain fick båda landslagsspelarna Degbeon och Louka att helt tappa koncepten.

Jag tror att A3 nu måste göra en total makeover inför nästa säsong om man har tänkt att fortsätta spela i SBL.

Något radikalt måste hända för att få tillbaka publiken och intresset för laget.  Igår var det inte ens 50 personer på läktaren. Kanske är det dags att lägga ner hela verksamheten. Att fortsätta att spela för sig själv det är ju ingen idé eller……….

Arena idrott är till för att erbjuda publiken underhållning. Det de närmast sörjande fick se igår kan innebära att inte ens dom kommer tillbaka till nästa match.

Godmiddag