NYA Sverige gjorde det riktigt bra

JAG PROTESTERAR MOTDe etablerade erfarna liga domarnas sätt att döma i SBL. Dom blåser bara av på det som passar dem. Jag protesterar mot att klubbledarna inte ser problemet och gör något åt det. Jag protesterar mot att coachernas accepterar det för dom måste ju se hur domarna dömer. Jag dissar SBL herr tills vidare. 

Jag saknade bara Magaritynär det NYA svenska landslaget visade upp sig för första gången. 

Laget gjorde en riktigt bra insatsinte bara med kämpandet utan även med spelet. 

Jag har flera gånger varit kritisk till Lundqvists offensiva spel men mot Lettland var hon riktigt brabåde som Point Guard men även som scoring Guard. Jag inser att hon verkligen ville visa sin ordinarie coach i Arka Gdynia (som coachar Lettland) att hon håller måttet.

Gustavsson var den stora överraskningen för mig.Jag har sett henne spela bra ute i Europa men aldrig i landslaget. Offensivt var hon riktigt bra och hon tog del starka defensiva returer.

E Nyström är bra mentänk om Luleå BBK kunde utveckla lite explosivitet i henne då skulle hon bli en europeisk toppspelare. Kanske är det för sent kanske inte. Om hon vill så är det inte för sent.

Asoro var riktigt bra. Hon har både speed , fys och explosivitet men tyvärr inte det balanserade pullup skottet som skulle lyfta henne i lönelistorna. Kanske värt att slipa på den detaljen resten av säsongen.

Även Hersler godkänd. Hjern fick mycket förtroende men höll inte riktigt måttet den här gången.

Övriga korta inhopp var också hyfsade men mest för att ge övriga lite återhämtning.

Defensivt kunde varken de unga orutinerade spelarna eller coach staben korrigera försvaret under pågående match. Lettlands återkommande back screens på week Side firade stora triumfer antingen med en 3 poängare eller en lay up.

Spelarna följde dessutom direktiven att gå över screen vid P&R men det var sällan en bra ide.

Jag skrev redan för en vecka sedan om att Steinberga, Laxa och Krastina (Pulvere) skulle bli för svåra och det visade sig att Juljane som spelar i Besiktas i Turkiet hade blivit klassen bättre sedan i fjol.

Jag saknade som sagt Magarity´s insidespel och givetvis Eldebrinkarna och Loyd men dom tre har ju lagt av i landslaget så det får vi leva med. Däremot har Zahui och Drammeh en hel del att bevisa innan dom får ta plats igen.

Noterade att att Sverige verkade ha så mkt folk på lagbänk området så att någon var hänvisad till läktarplats.Var det en av de nya coach effekterna ?  Maxantalet är väl 17 personer i laget.

Domarna var väldigt bra och hade stenkoll på matchen och det bidrog till att det blev en trevlig och bra basketmatch.

Den enda överraskningen under gårdagen var att Estland lyckades vinna med 72 – 69 mot Great Britain som nu har två raka förluster och riskerar att missa EM.

Godmiddag