Jag dissar SBL herr tills vidare.

JAG PROTESTERAR MOT  De etablerade liga domarnas sätt att döma i SBL. Dom blåser bara av på det som passar dem. Jag protesterar mot att klubbledarna inte ser problemet och gör något åt det. Jag protesterar mot att coacherna accepterar det för dom måste ju se hur domarna dömer. Det är dags att gå samman och kräva en förändring. Svensk basket blir inte bättre av att reglerna i case booken inte följs till 100%. Jag dissar SBL herr tills vidare. 

Läser på ”Fakebook” om att domarna som dömer inom Stockholms Basketförbund i helgen strejkade och att matcher inte kunde genomföras pga detta. Barn kom till hallar och fick ev åka hem besvikna. Pinsamt.

En del matcher har genomförts i alla fall pga egna initiativ – BRA !  

Jag har fått höra att det finns domare som dömer 15-20 matcher på div 2 och lägre nivå varje helg i Sthlm området och som i princip lever på det så jag fattar att dom vill ha bättre förutsättningar ?

Det går bra att klara sig med bara en domare i de allra flesta ungdoms matcherna upp till 14 – 15 år om kraven på arvode m.m börjar bli för höga.

Jag får en känsla av att det är ersättningens nivå som är det viktigaste för att man ställer upp och dömer och inte att bidra till att hjälpa basketsporten. 

Jag känner minst tre basketdomare bara i Västerbotten som har dömt massor av matcher under seniornivå helt gratis under 80, 90 och 00 talen bara för att hjälpa till. Jag pratar om 100 tals matcher. Det finns faktist några som fortfarande ställer upp och dömer gratis.

Det retar mig att det finns en del vuxna utbildade domare som inte gärna ställer upp och dömer ungdomsmatcher.

Jag har hört kommentaren att man inte har lust att vara den instruerande pedagogen längre. Må så vara men jag är 100 på att det låga arvodet är en starkt bidragen faktor.

Jag vet inte om du tittade på EM kvalmatchen damer mellan Bosnien Herzegovina och Belgien. Jag skrev redan före matchen om att Belgien skulle få det svårt och svårt blev det eftersom WNBA stjärna Jacuel Jones i BIH öste in 44 poäng och tog 22 returer.

BIH är inget dåligt lag men dom skall normalt inte vinna mot Belgien men nu blev det 87 – 81.

Belgien har bytt coach och det tror jag hade en negativ inverkan. Många av förra coachen Mestdaghs smarta spel var borta och dessutom saknades Kim Mestdagh som brukar starta. Kanske var hon sjuk. Kanske har coach Mestdagh slutat.

Belgien gjorde 0 – 16 de sista 3 minuterna på helplanspress så jag tror att de lär vinna hemma med mer än 8 pinnar.

Jag tycker att det är rent ut sagt bedrövligt att höra de nationalistiska kampsången och musiken som spelas i högtalarna alltid när BIH har hemmamatcher. Är det verkligen tillåtet. Gör inte kommissarien en rapport på det ?

Och är det verkligen ok att matchspeakern i Israel skriker ”ISRAEL HEY HEY HEY” och eggar och manar på publiken.

Hur skulle det se ut om vi spelar SVERIGE med Jussi Björling och militär marschmusik i Globen inför matchen mot Finland ?

Och är det verkligen ok att en SBL speaker vrålar i högtalarna TURNOOOOOOOVER  när gästande lag gör en sådan ? Det är enligt mig osportsligt.

Godmiddag