Domarna i centrum i Jämtland igen…….

Otroligt starkt av Borås att vinnaborta i Östersund på fredagkvällen. 

Den verbala fanatiska publiken trycker på. Domarna pallade inte trycket. Dom behandlade Borås som BSKT brukar bli behandlade allt som oftast.

Det var så tydligt när man tilldelade Borås foul för sådant som Jämtarna kom undan med. 

Det är lätt att förstå att säkringarna till sist brister. Jag kan förstå Gutenius den här gången. Han hade rätt och det tycker nog de flesta utom domarnas kollegor.

Många hade nog väntat sig att Wilson skulle spela huvudrollen i matchen men det blev domarna och en viss Chambers som helt plötsligt visade upp ett väldigt vasst skytte som skakade Jämtarna från start.

Jag är glad över att Chambers galna buzzerbeater satt och att the winning streak is over. Borås spelade riktigt bra och kanske är dom på gång på allvar igen.

Släpper ”den mentala pressen på spelarna i Jämtland” som Chuck pratade om i media härom dagen när dom ”äntligen förlorade en match” ? Om den gör det då borde dom lätt kunna rada upp en ny streak på nio vunna matcher eller blir det i stället en loosing streak ? Norrköping nästa.

BSKT släppte till över 60+ poäng inne i 3 sekunder området.Det fungerar inte mot någon motståndare i SBL.

Laget verkade sakna strategi mot Köpings snabba uppspel eller är det jag som inte fattar någonting alls. Att Kalve får dominera säger det mesta om BSKT´s svaga försvar.

BSKT är inne i en kris och den beror på att Dickerson har slutat att fungera. Om inte BSKT kan få ordning på det då måste han bytas ut.

Köping spelade mycket fysiskt nära korgen från start. I halvtid stod det 6 mot 12 i foul. Det var BSKT som fick foul när dom försökte spela fysiskt. 

Är det så att BSKT är sämre än övriga lag att spela försvar ? I match efter match så tilldelas i alla fall BSKT lättare foul än motståndarna. Är den nya förbundskaptenen dålig på att lära ut försvarsspel ? Självklart inte.

Mark hade som väntat inga problemmed att vinna mot Borås. Det var en frejdig och fartfylld match med varierande försvarsspel. Mark kommer att klara sig bra i år så länge som jänkarna klarar sig utan foul belastning.

Visby är på plats i Umeå Sporthall på söndag morgon. för att känna på korgarna. Det är ovanligt och visar på seriositet utöver det vanliga.  Visby är tunt bakom jänkarna så om dom får foulproblem då blir det besvärligt. 

Om A3 kan kontrollera 3 sekunder området både offensivt och defensivt då vinner man mot Visby. Om inte då vinner Visby.

Bayern München förlorade med 4 pinnar hemma mot Real Madrid i Euroleague igår kväll. En suverän match ett titta på med suveräna kommentatorer. 

Förresten kommentatorn i Mark är riktigt bra men lite för hemmabetonad dessutom borde han sluta med att förklara regler för det kan de flesta som ser på matcherna – eller hur.

Godmiddag