”Jobbigt för Jämtland…….Hm”

Adnan Chuck är intervjuad i op.se igen efter den episka framgången med nio (9) raka segrar i SBL

Någonting han menar sliter lite extra på spelarna, nu när de kommit en bit in i säsongen, är de många och långa resorna. Bland annat den till Nässjö.

– Mentalt är det sjukt jobbigt. Vi hade samling utanför hallen halv nio på morgonen för att flyga till Stockholm och sen sitta på en buss i 5-6 timmar. Och i det här vädret blir det lätt att man somnar till i bussen och inte är helt med. Det tär på en.

Adnan Chuk menar att han märkte av det under tisdagens match.

– Vi var lite sega i början, av förståeliga skäl efter att ha rest hela dagen, men vi hittar ett sätt att spela och gör det bra.

Trots segheten slutade matchen alltså med ännu en seger för Jämtland Basket.

Men den som tror att laget, efter sin nionde raka seger, tar sig tid till att fira och marinera sig i framgångarna får tänka om.

– Det finns ingen tid att njuta. Nu ska vi resa hem och sen har vi match på fredag, så det går inte att landa. Ligan är så tuff och tight med matcher hela tiden och det sätter en helt annan press på coacher och spelare. Det är bara nästa, nästa, nästa, hela tiden, säger Adnan Chuk.

HOOPS tolkar hans budskap på flera olika sätt. Är det en undanflykt vi får höra ? Om dom förlorar är det tydligen inte lagets fel utan planeringen och upplägget av serierna och de långa resorna. 

När man har stor framgång då återhämtar man sig snabbt och adrenalinet flödar. Det är kul att vara vinnare och ligga i toppen av tabellen. Sanningen är den att sannolikheten att man skall vinna igen är den mest sannolika oavsett resa eller hemmaplan.

Hur vill Chuck ha det egentligen ?

Vill han ha en rak dubbelserie där lagen möts två gånger i stället för basketligans fyra matcher mot varje lag ?En dubbelserie ger massort av tid till vila och träning och förberedelser till nästa match och familjeliv.

Det köper jag och det har jag alltid gjort här i HOOPS. Det är för många matcher och dom kommer för tätt när det väl drar igång efter vissa uppehåll. Många spelare hinner komma i form först till juluppehållet. ”Restaurangklubbarna styr det är business as usual som gäller”.

Resorna till Nässjö kommer alltid att vara jobbig tom för Fryshuset ? Kanske är även resorna med flyg till Borås och Luleå jobbiga för då måste Jämtlands byta flyg och man blir ju så trött utav att flyga.

Tänk om Chuck skulle få leva lite äkta BSKT liv med tåg till Köping redan på onsdag kväll när det är match på fredag och återigen hemma med familjen i bästa fall troligtvis först på söndag och på det hemmamatch på tisdag. 

Det är vekligheten för en förening utan de ekonomiska musklerna som Jämtland har. Ärligt talat tycker jag att Chucks bortförklaringar är lite plågsamt att höra från en så etablerad coach. 

Synd att inte Hasse Andersson längre skriver basketbloggen i op.se då skulle han ha grillat Chuck lite efter det senaste uttalandet. R.I.P. Hasse.

BSKT borta mot Köping i kväll blir intressant efter den svaga insatsen mot BC Luleå och frågan är vad den nya spanjoren kan bidra med.

Mark mot Borås i kväll låter som ett intressant derby. Rent logiskt borde Mark vinna med 10+ men i så nära derbyn vet man aldrig. Jag hoppas att SBBF har tillsatt två domare från Mälardalen som inte har någon connection till basketen i knallebygden.

Milano mot Barcelona i Euroleague igår kväll var en härlig match som Milano vann med 75 – 70 men det kunde lika väl ha varit Barca i topp för dom hade ett flertal chanser att gå ifrån med fem minuter kvar och lika läge men man brände chanserna. I kväll Bayern München mot Real Madrid.

Godmiddag