Tisdag kväll blev damernas

I tisdags presenterades herrlandslaget inför matchen mot Finland. Jag skulle gärna revidera 17 manna truppen något.

Gustav Hansson borde ha fått chansen efter en mycket stabil höst i SBL. Cadeau är välkommen om något år.

Alex Lindqvist har inte visat bra form hittills under hösten. Pierre Hampton borde ha fått den platsen. Även Daniel Johansson är idag en bubblare till landslaget.

I övrigt är jag ganska nöjd med de uttagna namnen.Jag är lite rädd för att Sverige satsar på ett för långsamt spel för att kunna utnyttja ”drakarna”. Det förlorar vi mer på än vad vi vinner. 

Sverige måste kunna kontrollera Finlands fina skytte då är mycket vunnet. Om Sverige dessutom kan klara av att spela mot Finlands dubblingsförsvar då är matchen hemma. Slappna inte av om inte Salin spelar. Finland har många bra skyttar.

I tisdags kväll var det Euroleague damkväll så jag valde bort SBL herr så klart och tittade på lite bättre basket. 

Nu blev du allt irriterad hur jag har mage att påstå att damernas Euroleague är bättre än SBL herr, men jag tycker faktiskt det. 

Varje lag har 6-7 klasspelare och alla lag spelar smart och varierad basket dessutom håller rättskiparna bra nivå. 

Det som är anmärkningsvärt det är att FIBA tillsätter mest kvinnliga domare på dam matcher och herrarna dom dömer Champions League och Euro Cup. Inte ens FIBA är på rätt spår ännu.

Vi har några svenska dam spelare som platsar på den högsta nivån och det gör det givetvis extra intressant att följa Euroleague även om Eldebrinkarna och Zahui har hoppat av landslagsspel liksom Loyd. Är det en protest av något slag det undrar i alla fall jag ?

Hur ligger vi till i förhållande till Lettland som vi snart möter i EM kvalet ?

Svaret är nog att det lär bli svårt på bortaplan mot Steinberga, Laksa, Vitola, Krastina(Pulvere) Basko 41 år m fl

Laksa i Schio, Steinberga i Galatasaray och Krastina i TTT är i toppformoch kommer att leverera 10-20 poäng när det är dags.

Magarity i Landes är i bra formdet visade hon på tisdagskvällen med 25 min 11p och 10 r. Hon spelade väldigt rörligt och postade aktivt och bra o levererade när hon fick bollen. 

Lundqvist i Arka fick 16 minutermed ganska bra pg spel och med bra försvar men blev utan poäng. Hur länga finns det tålamod när hon inte kan leverera poäng ?

Mitt nya favoritlag är MBA Moskva.Jag blev väldigt imponerad av dem när dom spelade i Umeå i Eurocup för ett antal år sedan. Dom spelade snabb och fyndig basket då och det gör dom även nu i Euroleague.

MBA svarade för omgångens skräll när dom slog Reyer Venecia på bortaplan med 61 – 62 och anledningen till skrällen är att MBA spelar utan importer.

MBA besegrade på tisdagen Reyer Venecia med Yvonne Anderson, Kaylan Thornton, Ndour och Petronyite plus duktiga Italienska landslagsspelare.

Nykomlingarna Landes och MBA klarar sig bra i årets Eurleague hittills.

Visst var det för tre veckor sedan som HOOPS skrev att Monakana i Södertälje inte alls håller måttet för SBL. Returbiljetten är nu betald och HOOPS fick en strajk igen. Nu väntar jag bara på att minst en av deras flopp jänkare i herrlaget får biljetten.

Det är svårt att förstå alla dessa dåliga utländska värvningar som blir floppar i storklubbarna med tanke på deras resurser.

Godmiddag