Klart godkänt BSKT

När man spelar iBorås, Köping, Nässjö, Södertälje och Jämtland då finns ett antal mycket verbala herrar på läkterna som vrålar ut sin ilska mot domarna och motståndarna. Inget konstigt med det. Det måste alla på elitnivå räkna med och klara av.

Igår fanns det en basket fan från Skellefteå på läktaren i Umeå Energi Arena med ett digert basket cv som spelare på högsta nivå som när det var ganska tyst i hallen gav domarna och spelare lite goda råd. Jag tycker att han hade rätt i varje kommentar och det är jag 100 på att de allra flesta i hallen också tyckte.  

Efter slutsignalen visade några Borås spelare på särdeles dåligt omdöme när dom gick fram mot den läktar sektionen där personen stod och gestikulerade sitt missnöje på olika sätt. Hur skulle det se ut om alla lag betedde sig på det viset på bortaplan.

Jag tror inte att det var läkter kommentarerna som störde Borås så mycket så att dom var nära att förlora utan i stället Balibreas mycket fina taktik och ett lag som genomförde den på ett utmärkt sätt.

Det är egentligen otroligt att ett ungt och oerfaret BSKT utan Welle och Lindqvist kan spela så bra med ett så starkt och rutinerat Borås. Det var overkligt att se utspelningen när BSKT ledde med 16 poäng.

BSKT hade chansen till både vinst eller OT med tre fina bollinnehav de sista 90 sekunderna men Dickerson tog alla avsluten och brända alla tre och i stället blev det Gutenius trea i näst sista anfallet som blev avgörande.  

Domarna varvade högt och lågt men i det stora hela rättvist.

Det som förvånar det är hur många påspringningar ute på plan och under korg som får passera. Detsamma gäller defensiva och offensiva knuffar.

Från läktarplats är dom i alla fall väldigt tydliga men kanske inte nere på golvet. Eriksson, Persson och Saraljic får alla 4+ av HOOPS idag. Det var trots allt en bra domarinsats.

My God vilken holmgång det var i Södertälje torsdags. Södertälje satte in all den fysik som dom har under korgarna i första perioden och domarna hade enorma problem. Det knuffades och small och sprangs på så att det stod härliga till och i stället för att blåsa foul på allt så släppte man det mesta under korgarna.

I den andra perioden började äntligen piporna ljuda och spelet blev mer basket och mindre fight.  Jämtlands duktiga amerikaner leder laget suveränt. Södertäljes amerikaner håller inte måttet.

Ute på planen var det en helt annan bedömning än nära korgen. Där plockade man mindre kontakter som var enkla att blåsa på. Goniband var bra (4+) Kalpakas (3) liksom Bardagji.  Det var Jämtland som försökte spela juste och bra försvar och därför var det mycket bra att dom vann matchen.

Kommer du ihåg vad jag skrev efter försäsong cupen North Cup i Umeå. Jag skrev att Edvardsson i Jämtland och Carling i Köping skulle komma att bli stora utropstecken den här säsongen och att döma av de inledande matcherna så hade jag i alla fall lite koll. Edwardsson var lagets X faktor borta mot Borås och även denna gång borta mot Södertälje.

Före TV sändningarna blir ibland coacher intervjuade.Jag tycker att det är intressant att studera kroppsspråket och lyssna på om dom kan säga något intressant och inte bara hålla masken.

Hittills har jag hunnit lyssna på fem av dem och här  kommer min känsla för dessa herrar.

Ludvig Degernäspratar alltid gott om motståndarna med sitt underfundiga leende på läpparna och givetvis även positivt om sitt eget lag.

Henrik Svenssonär mannen som alltid lägger huvudet på sned småler och lägger pressen på motståndarna med ngn egen lite vass kommentar.

Adnan Chuckden tråkiga taktikern som inte bjuder på sig själv och inte med ett ord vill avslöja något och inte riskera att stöta sig med någon hos motståndarna

Peter Öqvist är diplomaten som talar pedagogiskt eller som en politiker runt ämnet utan att stöta sig med någon

Mikko Riipinenöverlägset mest öppen och informativ hittills.

Om du inte såg Real Madrid mot Fenerbache på torsdag kväll då beter du efter den på youtube såsmåningom. Vilken match.

Godmiddag