Populärt med teams

SBBF´s beslut är att bilda ett team av coacher som skall leda både herrlandslaget och damlandslaget. Det är populärt med teams.

Det klingar illa i mina öron och låter som en skum mjölks lösning men är kanske värd att provas.

Om inte resultaten kommer snabbt då måste man tänka om. 

Personligen tror jag fortfarande stenhårt på ett en headcoach med det övergripande ansvaret och vara den som coachar och bestämmer riktlinjerna. Assistenterna skall göra sitt jobb och köpa idén och assistera till 100% och jobba efter det. 

Om coachen inte klarar av jobbet och måste avgå då skall även assistenterna följa med och en helt ny stab skall ta över.

Den åsikten betraktas sannolikt som old school men det kan jag leva med till jag dör.

Jag tycker också att det är trist att inte SBBF tog chansen och anställde Anna Barthold när alla aktiva på elitnivå fortfarande vet vem hon är.

Hon hade kunnat bidra som mentor till både landslagsspelare och coacher med hennes erfarenhet. Nu hamnade hon hos FIBA i stället och jag kan räkna ut vem som har slussat in henne. 

Kanske kan Barthold få ledigt från FIBA för att i samband med landslags fönstren ingå i landslags teamet i alla fall. Jag hoppas att hon vill det.

Funderar på vad som har hänt med Rajacic. Killen har varit super kritisk mot det mesta inom SBBF men under de senaste veckorna har han välkomnat allt som händer på den fronten. Något har hänt eller så är något på gång. 

Jämtland såg väldigt starka ut under North Cup i Umeå men jag är inte redo att lista dem som #1 utan där är utan tvekan Södertälje fortfarande.

Undrar om Larrier är på väg tillbaka till Norrköping. Han passade tydligen inte in i laget i Polen. Kanske är det BC Luleå som hugger först. I BSKT hade han varit välsignad men tyvärr alldeles för dyr för BSKT budgeten.

BSKT´s nya kille Cameron Oluyitan, 201 cm, amerikan med rötter i Nigeria spelade i Oviedo i Spanien i fjol i den näst högsta serien. Enligt Balibrea i vk.se så skall det vara en bra skytt. Det återstår att se om han kan leverera.

I kväll spelar A3 uppe i Luleå. Sandberg ligger lågt i förväntningarna inför den matchen och menar att torsdags matchen i Umeå blir mer intressant då man har hunnit spela ihop sig lite mer.

Enjebo kommer troligtvis att utnyttja sitt stora övertag inside maximalt med Degbeon och Louka i spel nära korgen.

Brown och Paige är riktigt bra båda två men möter likvärdiga spelare i Luleå.

Luleå bör ligga en bra bit före A3 i träningen och i tempot. Dessutom tycker jag att LBBK ser vassare ut i år trots att Nnamaka och Lucas inte är kvar.

A3 har ersatt Thompson med Paige och Forasté med Louka men man har tappat skytten Stach och det är en försvagning.

Förutsättningarna är i alla fall goda för två trevliga matcher förhoppningsvis båda öppna för publik.

Godmiddag