Lite internationellt

Maccabi Tel Aviv har sålt 9500 säsongskort till Euroleague starten och räknar med att även sälja de 500 återstående.

Även Villeurbanne i Frankrike räknar med att sälja ut hallen inför premiären.

De flesta övriga lag i Euroleague vågar inte sälja mer än runt 2000 – 3000 säsongskort än så länge med tanke på att pandemin inte är över.

I Grekland räknar man med att kunna ta in 81% av publikkapaciteten. I Italien bara 35% och det är ointressant anser Olympia Milano för det anses som dålig business med tanke på kostnaderna och besväret.

För att komma in på basket i Euroleague så krävs det endera intyg att du är vaccinerad, intyg att man har haft covid eller nytt negativt test. Hur blir det i Sverige ?  Skall vi bli sist med det här också. Det borde vara möjligt med intyg och minst 50% kapacitet på alla inomhusarenor.

Molina som i fjol spelade med Norrköping damerna skrev på för Södertälje i stället i år. Jag undrar varför hon inte ville vara kvar i Norrköping som har bättre faciliteter och en coach som anses vara topp i landet och ett lag som alltid går till 1/4 eller 1/2 final. Är det money som talks igen.

Jag har tittat lite på A3 träningarna och det ser ut som i fjol. Samma upplägg. Fjällresan blir av kommande veckoslut som avslutas med match mot Östersund på söndag. I fjol hade A3 sex utländska spelare i truppen men förlorade i alla fall mot dåvarande div 1 laget. Nu är Östersund i SBL och har 3 amerikanskor plus några fler tillskott. Ska dom kunna straffa A3 igen ?

BSKT tar sig an BC Luleå på fredag i North Cup. Jag vet att BSKT laget har tränat bra men hur långt det räcker mot starka namn som BC Luleå, Jämtland och Köping det vet jag inte. Jag tror att BSKT kommer att prestera riktigt bra.

Sverige fick Finland, Slovenien och Kroatien i förkvalet till VM. Eftersom de inledande matcherna mot Finland och Slovenien spelas i november så kan det finnas en chans att man lyckas vinna för vi kommer ju med näst intill fullt lag.

Alla tre motståndarna har sina bästa spelare i Euroleague och ngn även i NBA så det är osäkert vilka lag dom kommer att kunna ställa upp med.

Markkanen som spelar i NBA lär knappast spela för Finland. Koponen är tillbaka i den finska ligan i Helsingi Seagulls så han är given om han fortsätter i landslaget. Jag tippar att även Salin som spelar i Teneriffa dyker upp för det brukar han alltid göra. Han är mycket patriotisk.

Många fler finska landslagsspelare är i bra Europeiska lag men dom kan säkert komma loss.

Doncic, Cancar, Toby, Prepelic som är i NBA resp Euroleague lär knappast spela med Slovenien men landet har många fler duktiga spelare så det blir den svåraste motståndaren i alla fall.

Kroatien hade inga som helst problem med att besegra Sverige senast med tillgängliga spelare. Om dom får med sig sina bästa då blir det riktigt svårt. 

Tyvärr så ser jag väldigt små chanser just nu för Sverige i den kvalgruppen men vi får knäppa händerna och hoppas.

Läser i lokaltidningen att Umeå Fritid kommer att stänga av ishallar, innebandyhall och Hippologum för takunderhåll i höst vilket kommer att drabba idrotten.

Det är tur att planering inte ingår i bedömning av idrottsstäder för då tror jag att Umeå skulle ligga risigt till.

Godmiddag