Vem tjänar mest på var Lampe spelar ?

Lampe är inte en stor stjärna i den stora idrottsvärlden men inom europeisk basket är han ett stort namn men det har inte synts i lokalmedia i Umeå. Jag tror faktiskt inte att man har fattat hela galoppen.

En liten artikel blev det under den gigantiska bevakningen av B-löven som vanligt men inte större än artikeln för ett helt okänt nyförvärv till A3 från Island. 

Isländskan borde förresten spela med KFUM i div ett i stället för i SBL där platserna redan är upptagna av fyra utländska spelare. 

Det blir intressant att se om hockeylaget i Umeå fortsätter att vara B-löven och stannar kvar i den andra divisionen.

Jag har svårt att se att Lampe väljer någon av klubbarna i norr oavsett vad som bjuds med tanke på att hans hemmaklubb i Stockholm har erbjudit honom ett långtidskontrakt med framtidsmöjligheter. Han har trots allt vänner och sina rötter i Stockholm.

I Fryshuset blir det inget SM guld det kommande året men jag tror inte att det kan vara hans drivkraft heller. 

Vad är ett SM Guld värt för en kille som har spelat på alla nivåer och för länge sedan tjänat det han behöver för att klara sig till pensionen.

Om han väljer Fryshuset då lyfter han direkt det laget och fyller hallen. Fryshuset är Sveriges i särklass största basketförening och bara de aktiva spelarna skulle fylla hallen direkt.

Fryshuset kommer att börja vinna matcher och basketen i Stockholm skulle få ett uppsving. Jag tror tom att basketen i Sverige skulle tjäna mest på att Lampe spelar med Frysen.

Lampe i BC Luleå skulle innebära att Luleå kanske blir lite bättre än i fjol men publik skulle det inte innebära något eftersom dom alltid har sin stadiga officiella 1600 oavsett motstånd.

Lampe i BSKT skulle innebära att laget blev mycket bättre än i fjol och med lite justeringar i truppen skulle de definitivt utmana om att kunna gå vidare i slutspelet.  

Publikt skulle namnet Lampe i Umeå till att börja med inte betyda särskilt mycket eftersom random besökare inte har en aning om vem han är men ju fler matcher som laget vinner desto mer publik skulle komma var så säker.

Jag är förresten väldigt imponerad av att BSKT kunde lägga fram ett så bra erbjudande till Lampe. Det visar att det finns möjligheter oavsett om Lampe kommer till Umeå BSKT eller inte.

Klädsamt av BC Luleå´s team manager Carrazana att ringa till BSKT´s sportchef och be om ursäkt för NSD artikeln från igår. Det hade varit ännu mer klädsamt om klubbdirektören eller tom ordföranden hade ringt BSKT´s ordförande och tagit avstånd från kränkningen.

Sverige slog Finland i den inledande matchen i Volleyboll EM med 3 – 2 efter en heroisk vändning. Finskorna ledde med 0 – 2 i set men Sverige kom tillbaka och även om finskorna hade matchbollar så vände Sverige och vann. Snyggt jobbat. Jag ser fram emot matchen mot hemmanationen Rumänien kl 19.30 i morgon.

Godmiddag