En märklig rockad

Härom dagen skrev jag att jag tippade att Victor Bengtsson är aktuell som coach för damlandslaget.

Läser i LT.se på onsdagen att man har plockat bort Bengtsson som headcoach från damlaget i Södertälje och erbjuder honom att stanna kvar och bli assisterande coach.

Nu vet jag inte vad jag skall tro. Det är en märklig rockad. Är det så att inte han heller duger som coach på elitnivå ? Det luktar inte lite ruttet i svensk basket. 

Jag fattar att han tackade nej till det erbjudandet från SBBK. Så oerhört nedvärderande behandling.

Nu erbjuder man honom en vanlig tjänstemanna syssla med ansvar för ungdomsturneringar och arrangemang eftersom han har en tv anställning i föreningen.

Jag blir förvånad om han blir kvar i organisationen över huvudtaget.

Enligt klubbdirektören Strömwall söker man en mer ”utvecklingsinriktad” coach och ryktet talar om att Jesper Sundberg fd Norrköping coachen som de senaste åren har varit i Lecester Raiders är på ingång.

Mellan raderna kan jag läsa att Södertälje BBK anser att föreningen inte kan ta klivet upp för att fightas om guldet med Bengtsson som coach.

Jag anser att SBBK har fel. Jag har sett Södertälje missa avancemang i slutspelet flera ggr som inte har berott på Bengtsson utan på spelare som tar ”fel beslut” i avgörande lägen.

Med en trupp med tillräckligt bra spelare kan nog de flesta av dagens aktiva coacher och definitivt Bengtsson vara med och fightas om ett SM guld på damsidan. 

Då kan vi stryka Fontaine som aktuell för A3 eftersom hon har skrivit på för Artego Bydgoszcz i Polen. Jag filosoferade lite om att A3 nog var intresserade men det var nog för dyrt.

Lundqvist gick till Arka Gdynia i Polen. Båda lagen är på samma ganska höga nivå. Jag tippar att Fontaine genast blir starter men för Lundqvist blir det tuffare eftersom det finns så många bra inhemska guards i den Polska ligan.

TEAM USA lyckades i natt besegra Argentina med hela 108 – 80. KD 17, LaVine 15, Lilliard 13, Adebayo 12. I Argentina 41 åringen Skola 16, och dynamon och min stora favorit Campazzo 12 p.

Ingen vågar prata om det men sanningen är den att vi har dam spelare som får samtalsstöd efter EM ”äventyret” med Crespi. Jag förstår att ingen vill nämna några namn för det är ju en stor skandal att det blev som det blev med den misslyckade rekryteringen av den labila coachen.

Godmiddag