Lycka till Allis Nyström

Landslagsledningen har vaknat och har nu kallat in Allis Nyström till bruttotruppens läger. Jag tror att hon kommer att ta en plats bland de 12 för alla gillar en riktig fighter. Hon kommer inte att göra så många poäng i landslaget men hon kommer att göra rätt för sig under korgarna de minuter hon får.

Nässjö spelade inspirerat från start och med stort hjärta igen i den första semifinalen och gick till pausvila med fem poängs ledning. Frågan är vad som hände i pausen.

Jag tror att man i Nässjö var lite för nöjda med sin insats och glömde att vara 100% redo i starten på den tredje. Det dröjde länge innan Nässjö fick till något ordnat anfallsspel igen. Norrköping tog över och spelade totalt ut Nässjösom knappas fick en trevlig hemresa efteråt.

Jag undrar om det inte stod i Norrköpings matchplan att försöka få Höök i Nässjö att snabbt hamna i foulnöd. Jag tror i alla fall det för han är viktig för laget. När Höök kommer igång då vinner Nässjö. Igår åkte han på två snabba fouls i inledningen av matchen och hamnade snabbt på bänken.

Norrköping styr Ruffin  utåt ifrån baslinjen och då är han inte lika effektiv. Med Höök och Ruffin ur spel då var det över för Nässjö men det kan givetvis vända och då särskilt på hemmaplan där dom ofta spelar som i trans.

Domartrion Racys 5.0, Serhaltic 4.5 och Nasrollah 4.0 hade en stabil match men kunde ha delat ut minst fem foul ytterligare till båda lagen. ”No harm no call” verkar gälla men foul är foul.

Några timmar kvar till match två mellan Södertälje och Jämtland. Det blir spännande att se om Chuck har en lösning på dagens SBBK försvar. Blir det 1 – 3 – 1 idag som skall konfundera Jämtland.

Hoppas att domarna är redoatt döma tight och inte släppa igenom något för annars finns det stor risk för att det delas ut en knuckle sandwich idag.

Förresten jag tror att BSKT har en hyfsad chans att få behålla Balibreamed tanke på att han är ung och ambitiös och vill träna sina spelare mycket.

I Umeå får han jobba med mycket goda förutsättningar när det gäller träningsmöjligheter.

Nästan obegränsat med träningstid i matcharenan, gym i samma lokal, två assisterande coacher med hög tränarutbildning plus sjukgymnast med på de flesta träningarna. Dessutom goda kontakter med Sports Medecin för professionell läkarvård och rehab för spelare.

Det Balibrea inte kan få i Umeå BSKT är hög lön och stora resurser till värvningar. Det blir spännande att se vilket alternativ han väljer.

Det blev Karsikaya vs Burgos i Champions League finalen som spelas på söndag och visas på youtube.​

Godmiddag