Cred till BSKT. Vilken match mot Borås !

Jag har skrivit om det i HOOPS då och då sedan starten 2014. 

Vi behöver Riksinstruktörer som i slutet på 60 och början på 70-talet reste runt i hela landet och utbildade ledare och spelare och som höll god kontakt med föreningarna ute i förskingringen så att man inte tappade talanger.

Jag minns så väl när Hasse Albertsson 1965 kom till Haparanda Läroverk och visade ett bra hoppskott och hur man dunkar. Albertsson var landslagsspelare och bra höjdhoppare och dessutom en riktigt trevlig kille. Vi var 15-20 killar som stod och lyssnade med stora ögon och öronen på skaft.

Halva gänget blev väldigt inspirerade och spelade basket på div ett nivå och i allsvenskan under deras tid som basketspelare. Riksinstruktörens besök hade en positiv påverkan. Mina basket gurus var ju annars bröderna Lars och K-G Aasa. Deras ledarskap fick mig att välja basket for Life.

De som jobbar på SBBF har för unga för att ha koll på hur det var då. Kanske har läst HOOPS och fått en bra idé.

Jag har för en tid sedan hört talas om att det kommer att anställas s.k basketutvecklare och nu ser jag en annons där två tjänster är utlysta. 

Ett mycket bra steg i rätt riktning men jag anser att det vore bättre om dom titulerades RIKSINSTRUKTÖR. Det ger en annan tyngd än basketutvecklare.

Jag hoppas att SBBF får tag i engagerande dedikerade personer som brinner för basket och som vet vad hen snackar om. Det bör vara en projektanställning på två år och därefter utvärdering.

Personerna måste förstå att det går inte att komma ut till föreningarna och tala om för dem att det dom gör är fel. Det krävs inte bara bra basketkunskaper utan även pedagogisk kunskap och smartnes och diplomati för att vinna föreningarnas förtroende. Jag hoppas att det blir ett lyckat drag av SBBF och inte ett par bortkastade miljoner per år.

Igår fick jag se en riktigt trevlig och bra basketmatch. BSKT´s prestation mot Borås var snygg och coach Balibrea skall ha cred för taktiken och spelarna för genomförandet.

I halvtid hade deras starka backcourt Klassen, Person och Johansson 0 poäng och Woodson bara 3 poäng. Det brukar normalt vara minst 30. En enormt stark defensiv insats av BSKT.

Respekt till Cole Welle. Studenten levererade 21 p och 10 returer.

BSKT´s första halvlek måste vara en instruktionsfilm till lag som skall möta Borås i semi och final om hur de skall neutralisera dessa skyttar – ett tag i alla fall.

Borås hade tålamod och spelade inside till Gutenius i stället som levererade 27 pinnar. BSKT började dubbla men då spelade Borås med skyttar i samspel med Gutenius och löste problemet. Dom fick till sist igång 3 poäng skyttet och lyckades vinna matchen men du skall veta att coach Svensson fick ge allt och lite till för att ta hem segern.

En stor bidragande orsak till att det blev en så bra basketmatch var domarna. Nasrollah och Luna Gogolin får starka 5.0, Bardagji får 4.0 pga lite för stora missar bl a en som innebar att Nasrollah tvingades ta ett T på BSKT bänken när alla reagerade på ett tydligt linjetramp av Gutenius.

Båda coacherna var långt utanför sina coach områden vid ett flertal tillfällen under spelets gång. Svensson uppe vid mittlinjen och över en meter in på spelplanen flera gånger. Domarna fick springa runt coacherna alltid då och då utan att det utdelades tekniska foul. 

Domarna har satt standarden i detta genom att släppa otyget så det går inte att komma med tekniska fouls nu längre.

Om inte A3 och Högsbo vinner idag då är det över på fredag. Har en känsla av att det finns ”en högre makt” som styr. Om det stämmer då vinner båda dessa lag match två. 

Godmiddag