Miljonbyggena dominerar i Euroleague

Idag levererar jag lite reflektioner efter de inledande kvartsfinalerna i damernas Euroleague.

Kursk gjorde en strålande match mot UMMC´s miljonlag. Jag orkar inte rabbla upp alla miljonärerna i UMMC men konstaterar att Kursk nya coach den fd skickliga ryska playmakern Vasili Karasev har på kort tid fått till ett bra spel trots bara några få men bra utländska spelare. Ingen tror väl att de skall kunna vända och gå vidare i returen men en vinst är inte omöjlig. UMMC går vidare.

Sopronvar helt överlägsen mot ett svagt spelade Lyon. Förlusten blev för stor så avancemanget till semi är borta. Jag kan ändå tro att Lyon kan vinna returen med några poäng för laget är mycket bra, dom fick bara inte till det i match ett.

Fenerbacheär också ett gigantiskt miljonbygge. Olympiakos spelade bra men minus 17 blev för mycket för att kunna vändas. Iliagupova hade flyt igår och då är Fenerbache ostoppbara.

Avenidahade i sin tur flyt med domarna  på hemmaplan inför ganska stor mycket högljudd hemmapublik trots munskydd. Det mesta i domslut gick i hemmalagets favör i första halvlek då dom även skaffade sig +18, men i andra hände ngt. Jag antar att kommissarien hade sagt till domarna att skärpa sig för helt plötsligt blev domsluten rättvisare och Girona närmade sig till minus 8 poäng. Jag tror att dom kan vända det till seger i fredagens retur. Kanske tom till avancemang. 

När jag ovan skrev om UMMS´s miljonlag då menade jag spelarnas löner. Brittany Griner tjänar 3.2 miljoner den här korta säsongen och stjärnorna Meesseman, Stewart, Quigley, Torres ligger inte långt efter. Du fattar varför dessa damer har svårt att sluta. Flera av dem börjar komma upp i ålder men om man får +”100 papp” i veckan för att lira basket då kör man vidare.

Noterade något nytt som UMMC visade upp igår under timeout. Normalt brukar avbytare ställa sig på planen med ryggarna utåt men UMMC hade ”beordrat” alla avbytare att stå uppställda bakom de sittande fem. Det såg uppstyrt och konstigt ut och det tyckte nog även spelarna som log lite blygt ut mot planen och kameran. Kan det bli en ny trend även i svensk basket ?  

Kan givetvis inte undgå att läsa alla headlines inför B-lövens kommande playoff. Textmassan hoppar jag över för det är bara för mycket för mig med bara allmänt idrottsintresse. Undrar vad som händer om B-löven misslyckas med att ta sig till SHL ? Kommer Umeå Kommun att proklamera kommunsorg ?

Godmiddag