Norrköping imponerar men räcker rutinen ?

Jag tittade på Södertälje mot Norrköping igår och kan inte låta bli att gilla det jag ser särskilt att Norrköping spelar med två svenska guards Schüberg och Terins som starters och med viktiga roller och med mycket speltid. 

Norrköping är utan tvekan ett ganska komplett lag idag men man saknar playoff rutin och det kan komma att bli deras fall. Till final skall dom ta sig om dom kan vässa defensiven något och inte bli så darriga som de blev i slutet mot Södertälje när dom spelade hårt försvar.

Södertälje ser lite tunna ut på guardsidan men om ingen blir skadad och Palmblad & Pita kommer i form och orkar spela slutspelet fullt ut då har dom det absolut mest rutinerads slutspelslaget och även kvalitet.

Borås känns lite väl ojämna och jag tycker att deras defensiv är svag. Det är inte ovanligt i ett lag som vill springa och skjuta treor hela dagen tappar defensivt. Det blir knappast ”ett riktigt guld i år”.

Jämtland har svag guarduppställning, fortfarande svag defensiv och lite tveksamt skytte men om dom kan få ut max av Dawson, Langevine och Guinn genom smart tungt inside spel då är dom med i racet.

BC Luleå är min favorit till guldet det vet du. Dom har en bra trupp idag och defensiven har blivit bättre och bättre hela tiden. De svenska guardsen plus Nordström och Kerney håller måttet och är rutinerade men få av de nya har svensk playoff rutin. Om Öqvist får ihop det så att alla drar åt samma håll och att jänkarna ger 100 för laget och inte tänker på sin personliga statistik då blir det final och kanske tom guld i år. 

Nässjö är en riktig Dark Horse i år som kan överraska men det är knappast troligt att de tar sig till en semifinal.

Domarna som dömde Södertälje mot Norrköping hade det ganska hett om öronen men klarade det bra med ett extra plus till Serhaltic 4.5, Eriksson 4.0, Persson 3.5. 

En person med god kunskap om basket och domarskap som såg Köping mot Nässjö sade att domarna i den matchen hade en mörk afton. 

Jag tittade på första halvlek mellan Fryshuset och Borås i morse och domarna i den matchen var riktigt bra.

Jag säger än en gång att tycker mig se att domarna har fått direktiv att blåsa på kladdande, knuffande och rörliga screens.

Jag har tom sett ett antal avblåsningar för dribblingsfel eller FÖRNING blåsas de senaste matcherna, men inte på den som för bollen mest av alla nämligen KLASSEN.

Igår spelade Rami Ghanem utmärkt försvar nära Klassen så att han inte kunde föra bollen och då blev han ganska mänsklig.

Du missar väl inte damernas Euroleague idag på youtube.


15.00 Kursk – UMMC, 17.00 Galatasaray – Fenerbache,

18.00 Lyon – Sopron, 20.00 Girona – Avenida

Returerna spelas på fredag

Godmiddag