Sverige behöver en coach inte en tränare.

Läser i NSD.se att krönikören tycker att det är konstigt att inte Öqvist nämns när man pratar om passande namn för en ny Förbundskapten för herrlandslaget. 

Enligt NSD så går Öqvists kontrakt ut till sommaren. Jag tror att han gärna blir kvar i BC Luleå minst ett par år till för det finns knappast en mer professionell klubb att jobba för i Sverige.. 

Dessutom tror jag att Öqvist blir dyrare än vad SBBF är villiga att betala. Jag har tittat i taxeringskalendern för Luleå. Han skulle bli SBBF´s högst betalade tjänsteman i så fall.

Jag tror på en fortsatt lösning med ngn utländsk coach med god kompetens. Med tanke på utbudet av coacher på marknaden så borde det gå att även få en assisterande för samma kostnad som för t ex Öqvist. 

Det svenska landslaget behöver inte en bra tränare utan framförallt en coach som kan sätta ihop ett bra spel med de spelare han har till sitt förfogande och vara en bra matchcoach. Det är klubbarna som skall göra jobbet med spelarna i deras vardag.

Om man anställer en svensk coach på heltid då förutsätter jag att hen kommer att resa mycket i utlandet under perioden mellan landslagssamlingar och matcher för att bevaka svenska spelare men och besöka alla lag i SBL och distrikten regelbundet. 

I morgon spelar A3 borta mot Alvik. Utan Thompson och Stach som också är skadad blir det nästan mission impossible även om den nya grekiskan är spelklar. 

A3 spelar strukturerad basket med flera varianter och det är inte gjort på en kvartsrast att sätta sig in i dessa spel men om grekiskan är van vid den spelstilen då kanske det kan fungera hyfsat i alla fall. 

En sån här gång kanske Enjebos erfarenhet kan innebära att man är flexibla och försöker spela lite annorlunda så att den nya spelaren lättare kommer in i spelet.

Utan guard paret som levererar 40+ poäng varje match fattar alla att det blir svårt att vinna men jag anser att A3 har kapital i Forasté som hittills inte har fått mycket förtroende. Hon bör spela 25-30 minuter varje match till det att hon fouler ut sig. 

Även Uhrström har mer att leverera bara hon får spela. Hennes försvar är bra som och skjuta kan hon om hon bara får bollen när hon är öppen.

BC Luleå mot Södertälje kl 18.00 är intressant men Fenerbache mot Andolou Efes kl 19.00 är intressantast.

Godmiddag​