”Ett enda långt träningsläger”

I helgen var det dags att byta toppbild på hemsidan och den här gången valde jag en som visar två typiska regel överträdelser i dagens herrliga.

Du kan tydligt se att Borås coachen Svensson står och coachar nästan framme vid mittlinjen i Umeå Energi Arena och det gjorde han under hela den matchen utan att tilldelas en teknisk foul. Jag vet inte om han blev verbalt varnad av domarna.

Det andra vanligt förekommande regelfelet ser ni när Welle först har satt en screen för Dawit och därefter roterar så att rumpan skall hindra försvararen. Alla lag gör detta hela tiden utan åtgärd från domarna mer än då och då när det passar att blåsa. Det passar framförallt att blåsa när någon mindre etablerad spelare gör så. 

Den här säsongen ser ut att bli ”varken hackat eller malet” som man brukade säga tidigare. Jag ser nu säsongen som ett enda långt träningsläger för alla basketspelare.

Igår kom beskedet att BSKT´s match mot Södertälje flyttas framåt. Jag tycker att det är tveksamt att fortsätta på det här viset. Omgång ett i BLH borde ha utgått redan i december men nu är skadan skedd och vi får leva med 2 kanske tom 3 matcher i veckan under våren. De som har breda trupper kommer givetvis att gynnas av det.

Ett lag i finska herrligan kunde bara ställa upp med sex (6) spelare i helgen och det var flera lag som bara kunde mönstra åtta (8) spelare men det var bara att spela i alla fall. Det känns för mig mer rättvist än att tvingas lämna wo. I Finland tog man tre veckor covid uppehåll i december och nu inser man att om man skall genomföra alla planerade omgångar (4 ggr mot varann) då måste matcherna spelas även om många är borta.

A3 drabbas igen av Corona med hela laget i karantän. Det innebär att lördagens match borta mot Norrköping flyttas fram om inte SBBF dömer wo. Hemmamatchen mot Södertälje den 15 januari är också i farozonen liksom Euro Cup spelet.

I Östersund har ettan damlaget fått tillåtelse av kommunen att komma in i hall igen och börja träna. Det är väl ok för vad är det för skillnad mot herrlaget Jämtland mer än att fler av dem har lön – ingen. 

Hur ser man på detta i Umeå. Jag tippar att det knappast är aktuellt att släppa in div 1 lagen eftersom det finns minst ett dussin lag som isf också skall in i hallarna.

NIU verksamheten i Östersund har varit igång ända fram till starten på lovet. I Umeå stängde man ner bums.

Kalis Lloyd till andra divisionen i Frankrike luktar pengar och inte kvalitet. Nivån är klart lägre än där hon spelade senast. Men det är väl ok att få tjäna en slant om hon kan hålla landslagsklassen.

Godmiddag