Uppsala utan chans mot A3

A3 utan Degbeon fick lite problem med Uppsala. Men bara lite. Så länge som Lucacovicova orkade var Uppsala farliga. Melnika var direkt svag och kunde inte uträtta någonting.

Uppsala spelade inte high low spel utan i stället med båda ”drakarna” för långt från korgen för att vara riktigt farliga. Jag tycker att Uppsala använde sina långa spelare på fel sätt.

Melnika gjorde som hon gjorde när hon var i Udominate. Spelade dåligt försvar och foulade. På hemmaplan i Uppsala kanske hon kommer undan med dem men knappast på bortaplan.

Guardsidan hos Uppsala var alldeles för svag för att kunna hota. Dessutom var det dåligt med orken i hela laget. Nästan varje gång A3 drog upp tempot så gjorde man enkla poäng på layups.

Uppsala testade förutom man/man både 3-2, 1-3-1 och 2-1-2 zon och det skapade problem för A3 men bara en kort stund till att A3 hade anpassat sig. Mot man man försvar hade A3 inga problem alls. Uppsala möter Alvik hemma till helgen men det vinner Alvik ganska lätt – om dom driver upp tempot.

Thompson & Stach raderade ut Uppsalas guards och Thompson hade lekstuga i andra halvlek och showade bort hela Uppsala med fina kroppsfineter och dribblingar samt säkrat avslut.

Uhrström levererar stabilt skytte i de flesta matcherna och Forasté kommer mer och mer även offensivt. Mazionyte är inte i toppform men ändå levererar hon stabila 15 poäng.

Enjebo var stundtals väldigt irriterad och stressad över spelet ute på planen trots att A3 kändes överlägsna. Eftersom det är folktomt i arenan blir det verbala mycket märkbart. Det vore bra om A3 skulle ha en verbal spelare ute på plan som kunde styra och ställa lite och avlasta det arbetet för coachen.

På lördag spelar A3 borta mot Norrköping. Norrköping siktar givetvis på att vinna med minst 4 poäng med tanke på inbördes möte. Vinst i den matchen för A3 innebär att man lägger Norrköping bakom sig och att laget tar ett stort steg mot en topplacering i grundserien. 

Betyg 1 – 5 Lag
A3 får 3.0  Uppsala får 2.5
Ganska svaga prestationer från båda lagen
Betyg domare 1 – 5 
Luna Gogolin 4.5. Sesevic.   4.0
Stabil och rättvis domarinsats

BSKT spelar i eftermiddag borta mot Norrköping. Stämningen beskrivs vara på topp i laget trots 2 – 12. Det tror jag så mycket jag vill på. Det är aldrig roligt att förlora så många matcher särskilt när man han haft ganska höga förväntningar inom laget inför säsongen.

Jag noterade att de unga Umeå spelarna är kvar hemma i Umeå och deltog i förmiddagsträningen med ast coach Pavlogiannis. Alltså ingen förändring i matchningen av laget vilket enligt mig borde vara självklart med tanke på framtiden.

Jag har en känsla av att Norrköping planerar för en jobbig revansch efter att ha torskat uppe i Umeå i november. Schüberg m fl kommer att göra livet surt för Czerapovicz och Exposito.

Umeå IK damfotboll får ungefär lika mycket utrymme i lokal media trots att säsongen är över med trist degradering till ettan som följd. Detsamma gäller Umeå FC som degraderades från Superettan till div ett. Det finns ingen gräns för hur mycket mer hockey, fotboll och skidsport har fördel på lokalredaktionen. 

Innebandyn kommer därefter och sedan får övriga sporter smulorna som blir över. Obeservera att jag syftar på papperstidningen och vk.se/sport och inte bloggar som endast nördarna läser.

Godmiddag