Osportsligt med wo matcher – stoppa det NU

Hejsan ! Jag hoppas att alla får ett bra 2021 !

Idag är det den första arbetsdagen på det nya året och jag vill passa på att tacka alla som loggar in på HOOPS och läser mina högst personliga alster om basket från det ena och det andra. Jag är förvånad och glad över runt 650-750 inloggningar/dag och det från hela världen. Det finns bl a 100-tals svenska och utländska spelare som har spelat i Umeå och är nyfikna på vad som händer i Umeås basket. Kommer du ihåg Amy Mohr. Hennes familj hälsar till alla.

Det finns några som har bett mig komma med synpunkter på NBA nu när min favorit Campazzo har lämnat Real Madrid och hamnat i Denver Nuggets. Det kommer jag inte att göra eftersom mina kunskaper i NBA numera är mycket begränsade. 

Jag rekommenderar er i stället podcasten ”Bänkvärmarna” eller podcasten ”Courtside” som ni hittar på Spotify som också är bra. Senast intervjuade man Natalie Fontaine.

Jag har fått frågor om varför jag skriver så lite om BLD. Svaret är enkelt. Dom spelar så sällan och det är svårt ”att koka soppa på en spik” som ordspråket säger. Dessutom ser jag nästan endast A3´s hemmamatcher och TV matcherna eftersom jag anser att priset för den produktion som erbjuds från Solidsport är för högt. 

Hörde idag på morgonen att kvällens TV matchen Jämtland mot Köping ställs in pga covid i Jämtland och att Köping vinner på wo med 20 – 0.

Hur länge skall det ta innan SBBF´s Tävlingsledning inser att detta är ohållbart.

Vi kan inte ha wo matcher i den svenska basketligan. I slutändan kan vi ha lag som tar sig till slutspel pga vunna wo matcher eller tvärt om missar slutspel pga det. I förlängningen kan tom ett slutspel drabbas och wo vill ingen ha i slutspelet. Något måste snarast göras.

Att pausa ligan är nu inte det rätta däremot tycker jag att wo matcherna skall strykas och att en hel omgång i ligan skall strykas helt. Max 3 matcher räcker i grundserien och inga wo matcher godtages. Uppskjutna matcher skall spelas senare när spelarna har tillfrisknat. Det går fortfarande att rätta till allt om bara viljan finns.

Från och med idag kommer jag att börja betygsätta både lag och domare med det gamla betygsättningen från 1 – 5. 

Du fattar att det blir en väldigt personlig bedömning eller en känsla där jag bedömer underhållningsvärdet i vad lagen presterar och domarnas agerande under matchen. 

Det anses alltid som självklart att media och publik kan få bedöma lagens prestation.

Jag tycker att det är självklart att även domarna skall kunna utstå en personlig bedömning från både lag, media och bloggare.

Verkligheten är den att dagens elitdomare som dömer i framför allt BLH är mer välavlönade än de flesta spelarna som deltar i matcherna. De spelare som kommer upp i 20000 kr + i månaden i BLH är lätträknade. De 10-12 etablerade BLH domarna tjänar ungefär det varje månad under den normala hektiska tävlingssäsongen oktober till april på att döma basket.

Det är självklart att föreningarna skall kunna ställa krav även på dem. Föreningarna är deras arbetsgivare.

Godmiddag