Dags för betygssättning ?

I går såg jag både Köping mot Nässjö och Jämtland mot Borås och jag säger bara MY GOD vilka domarinsatser. Dom kan inte vara så dåliga.

Är det inte dags att lagen får börja betygsätta domarna efter matcherna ? Det är ju lagen som betalar lönerna och är deras arbetsgivare – inte SBBF.

Det är helt tydligt att domarna har bestämt sig för att släppa massor av situationer som utan tvekan är foul och detta innebär att spelet blir ruffigt och väldigt hårt. Enligt mig finns det stor risk för skador pga detta. 

Jag tycker att domarna tar på sig ett stort ansvar genom att tillåta det brutala orena spel som idag spelas i BLH. Tittar domarna aldrig på Euroleague och Champions League ?

Någon sade till mig att det är så mycket bättre spelare på den nivån så att det är därför det ser så annorlunda ut. Det är kvalificerat skitsnack. 

Det är domarna som har _ _ _ _ _

Om man måste spela försvar med fötterna och inte händerna så blir det bättre basket. Om man måste stå still i en screen situation då ser domarna foulen som uppstår. Om domarna blåser för påhopp i ryggen som de gör på internationell nivå då blir det en annan bättre basket. 

Sent igår kväll såg jag North Carolina vs Kentucky live. Ingen handchecking alls, inga rörliga screens och inga påhopp i ryggen. Fantastisk njutbar basket.

Kanske är det dags att införa fyra (4) domarssystem i Sverige så att domarna ser lite mer (skoja bara) eller är det mental träning som domarna behöver inför säsong starten i stället för teoretiska tester och fystester.

Jag tittande inte på Wetterbygden mot A3 eftersom jag bedömde det som en given seger för A3 efter att ha sett Wettarna förra veckan men…… allt kan tydligen hända. Efter en period hade båda lagen bara fått en lagfoul. Hur är det möjligt ? 

Jag har skrivit efter de senaste matcherna att Forasté är klart bättre än den speltid hon får. Hennes defensiv är riktigt bra och nu sitter även skotten. Mot Högsbo sköt hon avgörande skott och igår avgjorde hon den sista minuten.

43 – 29 till Fryshuset i andra halvlek mot Södertälje visar än en gång att dom snart tar en ny vinst om dom bara får chansen. Det är samma sak som gäller för BSKT. 

Godmiddag