Skippa showen – spela bra

I kväll är det matchdags igen för Umeå BSKT efter nästan tre veckors match & landslagsuppehåll. Laget fick 4-5 dagar ledigt men sedan har man kört hårt och dessutom tillfört Jordan & Krayem.

Det är omöjligt att veta vilken effekt dom kan tillföra laget i den första matchen. Jag vill inte se show utan hårt arbete och helst en vinst.

BSKT resultaten har varit svaga efter den överraskande vinsten mot Norrköping hemma. Vi får hoppas på en stor förbättring i kväll annars blir det jobbigt för laget.

Det känns riktigt märkligt det här med tomma läktare. Jag tror att många spelare har svårt för att komma upp till max prestation när det inte finns fans på plats som vill se vad en spelare kan göra på planen. Adrenalinet strömmar inte till på samma sätt utan publiken jubel.

Södertäljes form har varit väldigt varierande. Storsegern borta mot Norrköping följdes upp med jätte torsk mot Jämtland borta. Jag har en känsla av att dom har tränat stenhårt under uppehållet och eftersom varken Palmblad eller bröderna Gaddefors var med landslaget så lär dom vara sam trimmade.

Förresten varför var dom inte med i landslaget ? Alla tre borde vara ganska givna. Jag anar ”ugglor i mossen” när ingen av dem är med.

Tittade på Eos mot Helsingborg i BLD igår kväll på SVT. Det var inte en match som speglade hur dam elit basketen ser ut i Sverige utan liknade mer en juniormatch med två på helplan vilt pressande lag. De s.k tekniska felen var ”oräkneliga” både för spelare och domare. Ingen bra PR för basketen. Jag tror att någon sakkunnig borde delta när man bestämmer vilka matcher som skall visas på SVT. 

Jag tror dessutom att Eos har överraskat klart för i år och är på väg kanske något snäpp neråt i tabellen. Helsingborg blir bra om några år.

Under EM kvalmatcherna som spelades senaste helgen så noterade jag att Sverige är sämst av alla på screensättning och utnyttjande. Dom är ofta rörliga och lätta att försvara emot. 

Passningsförmågan är svag. Få klarar av att passa rätt och hårt med en hand. Många stannar upp dribblingen och tar bollen med båda händerna innan man kan passa.

Returtagningen måste börja värderas högre då kommer även spelarnas inställning till returtagning att förändras.

Förmågan att spela snabbt när det går och utnyttja övertag saknas nästan helt. I svensk basket skall det dribblas och dribblas till det att man nästan nöter ut bollen.

Godmiddag