En munsbit för A3

Mark blev en munsbit för A3 när man väl började ta i. Att starta halvslappt och ”kolla läget hur motståndarna är” det går inte på högsta nivå, inte ens på hemmaplan. Då hamnar man i underläge trots att man har bättre spelare.

Det var precis vad som hände. Mark höll emot ända till halvtid 45 – 40, men sedan började alla i A3 att ta i och då gick tåget snabbt till en storseger.

Thompson visade återigen sin klass både defensivt och offensivt. Nästan prickfritt framåt men någon petfoul defensivt. En domare blåste en defensiv foul på Thompson som var korrekt men exakt i samma ögonblick som han blåste gav Mark spelaren tillbaka med en armbåge i huvudet. Domaren stod nära spelarna och måste ha sett vad som hände. Det borde givetvis också ha varit en foul kanske tom en osportslig men nada hände. I en herrmatch hade det blivit kalabalik.

De lokala spelarna fick även chansen och gjorde det riktigt bra med extra plus för Dellbro som visade upp riktigt bra guardspel. Däremot är det svårare för andra att komma igång efter 30 minuter på bänken och utan att vara uppvärmd. Det är lätt hänt att det blir en skada.

Någon frågar sig kanske varför Mark hade åkt buss de 100 milen till Umeå. En sådan resa kräver under normala förhållanden två chaufförer och kostar runt 40.000 kr. Jag tippar att Mark valde en anti Corona anpassad resa i stället för att riskera något på flyg. Vettigt tycker jag. Ganska bekvämt dessutom och ungefär lika dyrt.

Emma Häger dotter till fd Umeå spelaren Eva Söderberg var riktigt bra den lilla tid hon fick vara på plan. Klart vassare än amerikanskan Basset som inte gjorde någon glad. 

Bubblorna i herrarnas EM kval matcher levererar den ena skrällen efter den andra eller vad säger du om Israel – Spanien. 95 – 87 och Schweiz – Serbien 92 – 90. Det konstiga är att de lag som har ”hemmabubbla” verkar spela sämst. 

Finland föll i hemma bubblan mot Georgien trots heroiskt spel men Georgien hade med sig både Shengelia och Shermandini och det blev för mycket.

Fyra timmar till Sverige mot Kroatien. Förlust med 16 poäng borta i Drazan Petrovic stadion var i underkant. Sverige blev helt utspelat stundtals så det krävs ett mindre under om det skall bli vinst. Kroaterna körde över Turkiet i hemmabubblans i förrgår.

Godmiddag