Gul:NCS 0580-Y10R. Blå: NCS 4055-R95B är rätt färg på den svenska flaggan

Det blev alldeles för mycket dribblande och alldeles för lågt tempo i matchen mot Nederländerna. 

Jag är dessutom ganska less på att se detta Side to Side spel som inte skapar den attack lucka som man letar efter. Då har man fel spelare till det spelsystemet eller fel system till de spelarna.

Saknaden av Håkansson och Magarity var stor och avgörande men Sverige gjorde det trots allt ganska bra. Minus två pinnar kan man ta igen på hemmaplan om det blir hemmaplan.

Löfbom, Czerapowicz och Borg var bra men även Pantzar visade bättre klass och kommer undan med godkänt. Sverige klarar av Nederländerna om det blir på hemmaplan och även med tomma läktare.

Kroatien på söndag blir för svåra igen. Turkiet blev utspelat på hemmaplan och Kroatien vann ganska enkelt. Sverige har trots förlusterna en hyfsat bra chans att gå vidare.

Är det bara jag som regerar över att Sverige spelar i dräkter som inte är klar gul och klar blå för det är flaggans och landets färger. Här har man gjort en jättemiss.

Normalt är färgsättningen av största vikt i alla sammanhang men av någon anledning har man inte brytt sig om det trots att detta gäller Sveriges landslag i basket. Vi spelade i mörkblåa dräkter med gult och liknade något annat land i öst.

Det är för övrigt inte den första gången. Jag minns när Sveriges damlandslag senast hade stora framgångar i Frankrike då spelade man också med en dräkt i liknande färger. Är det sponsorn som får bestämma hur dräkten skall se ut ?

Det här är lite typiskt Sverige idag. Vi har förlorat lite av vår identitet både här och där. Vi vänder kappan efter vinden allt mer utom Tegnell.

Detta skulle aldrig kunna inträffa i våra skandinaviska grannländer och aldrig internationellt. Titta på Finlands senaste speldräkter där hela dräkten är utformad som den finska flaggan. Ursnyggt tycker jag.

Danmark stod för en supersensation igår genom att vinna i Vilnius i Litauen mot Litauen med 76 – 80. Danmark spelade inspirerat och uppoffrande med en iller till Guard som heter Nielsen och en poänggörare av rang vid namn Gabriel Lundberg 28 poäng, 7 returer, 4 assist. Den 25 årige forwarden spelar i Zielona Gora i Polen i år. I fjol spelade han i den spanska högsta ligan.

Tre timmar till uppkast mellan A3 och Mark. Enjebo säger i dagens media att det gäller att inte underskatta för då kan man förlora mot alla lag i ligan och det är sant men inte om han spelar med de bästa spelarna i A3.

Jag hoppas att Emma Häger är med i Mark. Jag är nyfiken på hennes utveckling eftersom jag har tränat hennes mamma Eva Söderberg i fyra säsonger i elitserien mellan 1988 – 1992.

Blir det livebasket bakom en glasruta eller…………..

Godmiddag