Trots seger inget större jubel efter slutsignalen

En vänlig man i ledarstaben släppte in mig på läktaren i alla fall så jag fick se matchen A3 mot Norrköping live. Jag antar att mitt budskap i HOOPS härom dagen hade gått fram. 

Ärligt talat så känns det lite konstigt när det inte finns någon publik alls utan bara hemmalagets funktionärer och styrelsen några sponsorer plus media. Det känns nästan som en träningsmatch. Det blir inge riktig nerv i matchen trots att det blev förlängning. 

Inte ens A3 spelarna verkade tycka att det var särskilt kul för dom visade ingen större segerglädje. Jag är 100 på att Norrköping hade jublat i högan sky om de hade vunnit.

Det var ingen bra basketmatch men det behöver inte vara vackert bara man vinner och A3 får skatta sig lyckliga att de har en så skicklig spelare som Thompson. Hon gjorde egentligen poäng lite som hon ville och hade lätt kunnat göra betydligt fler med lite mer clear out anfall för henne.

Norrköping spelade taktiskt hela tiden och lyckades med det mesta men på slutet A3 hade matchen i sina händer när Hjern var utfoulad. Norrköping blev lite virriga.

Norrköping hade spelat smart och utnyttjade A3´s lagfoul belastning i slutet och tog in poäng efter poäng och tog med 20 sekunder kvar ledningen. En lyckad inkast kombination efter timeout gav A3 poäng genom Degbeon och det blev förlängning och precis som vanligt var det laget som lyckades komma tillbaka och få förlängning som även vann matchen. 

En viktig avgörande faktor var när Hjern i slutet på 4:e fick sin femte foul då tappade Norrköping initiativet. Jag kan förstå att det är svårt att spela försvar mot henne när hon hela tiden får knuffa bort den som spelar bra försvar mot henne. Hon skapar utrymme för egna attacker, passningar och spelvändningar pga det. Hjern borde ha varit utfoulad tidigare.

Ingen kan säga att det var en rättvis seger för A3. Det var en helt jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Det som var kul var att se de två kvinnliga domarna Luna Gogolin & Murad i arbete. Dom dömde väldigt rättvist och det hedrar dem.

I kväll är det dags för Alvik mot Luleå. Läser i NSD.se att coach Sandberg tycker att Alviks bänk inte är speciellt vass och jag håller med honom. Dom har 5 – 6 vassa spelare men sedan är det stopp. Spelarna på Alviks bänk blir säkert bra så småningom men då måste dom nog byta lag ganska snart för att få den speltid dom behöver.

Det blir en jämn match som vem som helst kan vinna och jag tror som ofta på Luleå.

 En bekant som regelbundet läser HOOPS hörde av sig till mig igår och meddelade att Campazzo har skrivit 2 års kontrakt med Denver Nuggets. Det gillar jag. Jag brukar inte kolla särskilt många timmar per månad på NBA men från och med idag blir Nuggets mitt nya favoritlag. 

Godmiddag