Utvisad efter 3 1/2 minut

I gårdagens HOOPS var jag inte beredd att satsa en slant på BSKT inför kvällens bortmatch i Luleå. Det är jag inte idag heller.  

Det finns inget som talar för laget idag men om pandemin inte sätter stopp för spel så tror jag på laget i längden. 

Jag tror däremot att Nässjö mycket väl kan vinna mot Köping. I den lilla hemmahallen har man vunnit många oväntade segrar.

Jämtland plockar troligtvis hem sin första vinst på lördagen mot Borås som ser mer vilsna och tröga ut än Jämtland.

I morgon är det dags för A3 mot Alvik. Jag tror att de flesta tror på Alvik.

Mycket hänger på om Degbeon kan dominera under den egna korgen. Klarar Stach av att dämpa Klara Lundqvist ? Kan A3 störa McCarvilles dirigerande.

Det handlar i morgon mycket om fighter inställning och kämpatag än smart lagförsvar.

KFUM Umeå möter Luleå Stars kl 13:00 före A3 vs Alvik matchen. Det borde kunna bli en ganska jämn och spännande match om KFUM kan börja spela ut lite grand.

Det pratas en hel del om domarbristen i Norrland men inte vad det beror på att det finns en brist. Jag har min egen teori. 

I Västerbotten har vi faktiskt ganska gott om domare idag och ett par nya förbundsdomare på väg och det tror jag beror på att många unga domare får döma intressanta och spännande matcher och inte bara matcher i sin egen förening. 

Alla matcher i distriktet tillsätts av VBDF och det innebär att klubbledare och spelare som kan döma basket slipper döma sin egen förening med allt vad det innebär. I stället får man uppdrag hos andra föreningar. Det stimulerar.

I distrikt där föreningarna själva får tillsätta domare blir det svårt att blåsa foul på ”dom egna spelarna eller ibland kompisarna” och det skapar mycket missnöje från gästande lag när avblåsningarna blir ensidiga. Det stimulerar inte till satsning på domarskapet. 

Räck upp en hand om du håller med………………ingen räckte upp handen.

Igår fick jag se ett snabbt och resolut agerande av domarna i Euroleague matchen mellan Real Madrid och Bayern Munchen. Bayern coachas av den välkända italienska coachen Trinchieri men det hjälpte inte när han gick bananans mot domarna efter 3 1/2 minuts spel. Legendar domaren Luigi Lamonica skickade Trinchieri direkt till omklädningsrummet.

Godmiddag