Tvärnit för BSKT efter åtta veckors stenhårt jobb

Covid smittan hos många spelare i Umeå BSKT torde innebära att de tre första omgångarna i BLH för dem blir framflyttade eftersom alla spelare som har testats positivt normalt tvingas till 8 till 14 dags karantän. Jag hoppas att BSKT inte tvingas till spel med de friska spelarna i alla fall för det vore direkt osportsligt om man måste spela med halva truppen i karantän. 

När det väl blir grönt ljus till spel igen då borde laget få en träningsvecka på sig att få igång kropparna igen. Att tvingas till spel direkt efter 10+ dagars total vila vore också osportsligt.

BSKT har tränat stenhårt i åtta (8) veckor med 2 ibland 3 pass per dag och att plötsligt tvingas till ett totalt stopp en dryg vecka före serie starten är givetvis ingenting annat än en katastrof.

Zenit St Petersburg skulle ha spelat två Euroleague matcher den här veckan men man kunde inte få ihop åtta (8) spelare pga flera covid fall i laget. Laget dömdes omedelbart till wo förlust i båda matcherna. Det är bara att hoppas att SBBF låter nåd gå före dumhet. 

Jag ser nu att man på SBBF´s hemsida flaggar för att ansöka till NIU basketen.

Jag vet inte om de som jobbar med NIU basketen i Umeå och Luleå har insett att verksamheten om 3 år är ett minne blott. Det står utom all tvivel att NIU kommer att upphöra. Det finns idag runt 10000 olika idrottare i NIU verksamheten och det anses kosta alldeles för mycket skattemedel för att det skall vara försvarbart. 

RF´s tjänstemän har lagt fram ett förslag till politiken om en nedläggning av all NIU och en viss utökning av RIG verksamheten och det kommer med stor sannolikhet att fastställas snart. 

Det är dags att börja planera redan nu för tiden efter NIU. Har kan basketen i Umeå samverka med skola, elitföreningar och Umeå Universitet för att säkerställa en fortsatt kvalitativ verksamhet ?

Snacka om ensidiga och partiska domare i fotboll. Domarna i den internationella fotbollen behöver en ny ledning som ser till att de s.k rättskiparna börjar uppträda rättvist.

Jag kan förstå Janne Anderssons missnöje efter de senaste matcherna. Han säger utåt att ”det är låg nivå” på domsluten men det han egentligen säger är att domarna inte var rättvisa och det är därför han straffas med avstängning. 

Fotbollen internationellt är lite som brottningen var förr med oerhört mycket korruption och politik. Något måste hända.

Jag läste bloggaren Petterssons hyllning av årets B-löven. Det blir spännande att se om laget kan leva upp till det. Det lär knappast gå att åka omkring på en skridsko och tro att vinsterna kommer av bara farten inte ens med en vass laguppställning. Det har många fått erfara under åren.

Godmiddag​