”Hold your horses”

Jag läser igen i op.se bloggen att krönikören ondgör sig över Jämtlands spelstil och menar att Chuck måste ändra om man skall kunna locka publiken tillbaka till hallen. 

Jag tror att den gode Andersson måste hålla igen nu och i stället inse att det är ledningen i Jämtland som har valt en annan väg än den man hade med Gehrke vid rodret och dom kommer inte att ändra sig. 

Med Gehrke spelade man publikfriande run and Gun basket men ledningen vet att med den basketen vinner man inget SM guld om man inte är helt överlägsen i serien och det är inte Jämtland. 

Det krävs så mycket mer i form av ett balanserat mer strukturerat anfallsspel och dessutom en betydligt vassare och aggressivare defensiv än vad Jämtland hade under Gehrke.

Dessutom kommer publiken tillbaka om Jämtland börjar vinna hur illa det än ser ut i början och även om laget inte spelar vild Lucky Luke basket. De som sitter i ledningen i Jämtlands basket vet hur slipstenen skall dras.  

Jonte Karlsson tippar BSKT på plats åtta (8) och det kan jag förstå. Jag har skrivit tidigare om att det är omöjligt att veta var Balibreas skapelse kommer att landa men om jag tittar på Wettarna så tog det ett par år innan resultaten kom och då med mycket större budget än vad han har i Umeå BSKT.

Troligtvis kommer BSKT att vinna kanske 7 – 8 matcher varav de flesta på hemmaplan om man kommer att genomföra säsongen med nuvarande lag men som du vet så kan mycket hända under en säsong.

Säsongen 2020-2021 är som jag ser det ett ”learning by doing” år med mycket träning för att bygga upp lagets spelstil och utveckla de unga spelarna. Jag blir inte förvånad om Umeå BSKT redan nästa år kan börja överraska och vinna betydligt fler matcher men då under förutsättning att man kan behålla de flesta spelarna och hitta några fler med rätt spets kompetens. 

Du som läste HOOPS igår såg att jag efterlyste en ny Arik Smith till laget men du fattar säkert att det inte är aktuellt eftersom även Umeå BSKT har en ny coach som har ett annat tänk och en annan spelstil än vad coach Gustavsson hade. 

Balibrea vill troligtvis inte ha en attackerande och penetrerande guard som ”kör så det ryker”utan i stället en spelande Guard som gör coachens jobb ute på spelpanen. En annan Eric nämligen Gilchrese skulle vara en idealisk spelare i det nya systemet men det är knappast aktuellt längre. Gilchrese har familjen och jobb i Norge.

Tittade på Valencia mot Barcelona i Euroleague igår kväll. Det är riktig basket även om lagen fortfarande är lite osynkade. I kväll blir det Real Madrid vs Khimki. Båda lagen står överraskande på 0 – 2 alltså två inledande förluster så matchen har stor betydelse.

Jag betalar 150 kr i månaden och får 2-4 Euroleague matcher varje vecka under säsongen som varar från oktober till maj. Dessutom får jag prem League i fotboll i lite annat smått och gott. Det är värt pengarna

Godmiddag