Flyttas premiären ?

I söndags såg jag den nya BSKT spelaren Munachiso Okonkwo i baskethallen. På avstånd såg han ut att vara den jätte som han skall vara enligt ”varudeklarationen”. Det är annars inte ovanligt att spelare är minst en tum kortare än vad som är sagt när dom landar i Umeå.

Jag har kollat på en del highlight filmer om Okonkwo men dom säger som vanligt ingenting om vad BSKT kan få av honom. På min tid som sportchef brukade jag aldrig värva en spelare som hade en bit under 70% på straffkasten. Ett simpelt kriterium som räcker långt. Kan man inte sätta ”frikasten” då är det illa – enligt mig. Okonkwo ligger på ca 60% så han hade inte varit aktuell. Jag hoppas som vanligt att jag har helt fel.

Nu väntar jag bara på att BSKT skall inse att dom behöver en ny Arik Smith till det här laget. Det borde finnas åtskilliga hundra spelare med samma talang som man kan få för ”kaffepengar”. Att få tag i en sådan spelare som har varit ute i Europa i några år för BSKT pengar kan man glömma. Man måste chansa och ta en nyutexaminerad kille med Leap i benen.

Enligt spelordningen skall BSKT starta hemma på tisdag mot Jämtland. Med tanke på symptom läget och covid problemen som har dykt upp så tippar jag att den matchen flyttas framåt. Det är tisdag eftermiddag när jag skriver detta och sedan i lördags har ingen lagträning inom BSKT bedrivits knappt individuell träning. Det är inte optimalt med ett break på kanske en hel vecka innan seriestarten. En framflyttning av match ett borde vara given.

Alla hyllar LBJ och Lakers men inte jag för jag tittar ju inte på NBA längre. Tycker helt enkelt att det är ganska enformigt. Ungdomsbasket är mycket roligare att se. 

Till helgen spelas en U15 RM grupp i Umeå. Jag hoppas att jag kan komma in i hallen och se några matcher. Det är aviserat att matcherna spelas utan publik.

Jag är riktigt nyfiken på att se nivån på Höken, Östersund och Spånga. KFUM Umeå och Sundsvall känner jag till eftersom mitt lag har spelat mot dem nyligen. 

Godmiddag