”Ha gärna en åsikt men håll den för dig själv” det är PK

Trist att matchen mot BC Luleå blev inställd. Jag såg fram emot att få se laget som jag i förra veckan kallade för ”The mean machine” och jag tror dock inte att laget är färdigbyggt ännu. En blixtsnabb Guard saknas för att guldet skall hamna i Luleå igen.

Det var helt rätt att ställa in med tanke på covid i Nässjö som man mötte i onsdags och symptom i BSKT men, en ev. covid smitta behöver inte härstamma från Nässjö. Om BSKT har smittan kan man lika väl ha dragit på sig den under flygturerna eller på flygplatsen. 

Läste i morse op.se bloggarens senaste alster efter helgens förluster mot Köping och Andersson håller inte igen. Kapningen av spelstil, spelare och coachen i Jämtland är inte nådig. 

Om jag skulle känna detsamma för någon av Umeå coacherna och spelet då skulle jag inte publicera det på samma sätt i min blogg för då skulle jag vara persona non grata i hallen i fortsättningen.

I Östersund kanske man har högre till tak än i Umeå och bloggare Andersson kanske är en så respekterad expert så att hans åsikt väger tungt. Vad vet jag.

I det ”fria student Umeå ” får man gärna ha åsikter och tycka vad man vill om politik och klimat men när det gäller idrott då skall man helst hålla käft.

Min åsikt är att de flesta av staden journalister inte vågar skriva kritiska artiklar om ”local Hero lagen” i Umeå. Om jag har lite analytiska och kritiska åsikter då är jag negativ och bakåtsträvare. Allt skall bara vara positivt och PK inom basketen. Det är ett mantra som man från toppen till botten försöker att tvinga in alla i.

Frilansarna i Umeå har de skarpaste tangenterna men ibland händer det att någon etablerad journalist skriver en kritisk artikel och då ”rasar den berörda klubben”. Att t ex kritisera B-löven är som att ”pissa och skita i kyrkan”.

Köpings två vinster i Östersund visar på att de är att räkna med i toppen även i år. Det tror jag inte att expertisen har räknat med. Borås, Södertälje, BC Luleå, Jämtland och Norrköping är lagen som alla har pratat om. Jag har inte skrivit något om placeringar. Jag har bara skrivit om ”restaurangligan”.

Det som hände i fjol med Köping betraktas som lite av tur av många eller ”Combe effekten”. Jag kallar det för ”Jotti effekten” och den fortsätter i år igen. Jag skrev om ”jottieffekten” i HOOPS redan för 2 år sedan.

Trodde förresten att Köping skulle få spela i ny hall i år men det blir Karlberghallen igen i premiären och då vinner dom mot Borås. Jag säger bara heja Tjööööping. 

Om man vinner med åtta (8) bollar i basket då vinner man med minst runt 16 poäng, men en del skriver att man vann med 8 bollar när man vann med 8 poäng.

Godmiddag