Att det skall vara så svårt

Det verkar vara svårt att hitta en bra spelare till det pris man har råd med numera. Till och med storlagen har problem med sin rekrytering det bevisades i fjol med ett dussin exits. Många misstag har begåtts under de senaste åren.

Med tanke på de goda förutsättningar som numera finns borde det inte vara så himla svårt. Det finns massor av agenter, 1000-tals spelare. 

Bakers besök i Umeå var inget annat än pinsamt men han hade själv begärt att få komma till Umeå och visa upp sig för BSKT. Killen var inte ens i närheten av sin normala form och dessutom hade han okända skador som troligtvis hindrar honom från spel på elitnivå.

Jag har en känsla av att det är kravet på personlighet eller karaktär och inte statistik som sätter käppar i hjulen. Frågan är vad som skall prioriteras. Man kan sällan få allt som man begär. Jag skulle tippa att de flesta vill få en riktigt bra basketspelare men då måste man kanske ha lite överseende med om spelaren i fråga inte alltid är så social som man vill.

Om man vill ”bygga en familj” då måste man leta efter nice guys och får då knappast den mean machine som ett lag eller hemmapubliken kanske behöver.

De bästa spelarna både på herr och damsidan som vi har haft i Västerbotten under alla år har sällan varit särskilt trevliga att ha att göra med i samband med träning och match. Vinnarskallen sätter sina spår som man måste försöka att hantera. Det går inte att kontrollera. Däremot kan man hantera egoisten.

Jag hoppas att du förstår vad jag menar.

Jag skrev senast om att Cole Welle är tillbaka i träning med BSKT laget men han är ingen värvning utan han bor i Umeå hos sin flickvän. Han har börjat att träna med ligalaget och han kommer kanske att ingå i truppen så småningom men han har en lång väg att vandra innan toppformen. 

A3 möter Södertälje i morgon.Det blir något helt annat än när A3 spelade i Östersund. De nya spelarna har börjat att förstå och anpassa sig till Enjebos spelstil. Det blir nog en jämn och bra match innan seriepremiären.

BC Luleå tog emot sitt senaste nytillskott NBA proffset Murry på Kallax med matchtröja, keps och intervjumikrofon. Tänk om BSKT skulle ha råd att köpa in sådana spelare då vore jobbet betydligt lättare för Balibrea & Co.

Godmiddag