Köp streamkod och streama ligan hemma.

Stefan Lövén meddelade idag att det inte blir några lättnader vad det gäller publiktaket.

Basketentusiasterna får ringa sina klubbar och omgående boka upp en streamkod så att man inte missar matcherna.

Jag har en känsla av att det bara är en tidsfråga när ”restaurangklubbarna” BC Luleå, Jämtland, Borås, Norrköping går ut med krav på att skjuta på starten av BLH. Kanske blir det svårt att påverka nu med tanke på att många matcher har schemalagts på Svt.

Hoppas verkligen att dom inte får styra och ställa i detta. Alla lag har förberett sig under en lång tid och träningsmatcherna är snart avklarade. Coacher och spelare vill komma igång med matcherna. Det är självklart att matcherna måste komma igång om det bara är möjligt.

SBBF får i stället fundera på ytterligare lättnader så att föreningarna skall klara att genomföra verksamheten. Lägre avgifter, bara två domare borde vara självklart. Alla administrativa taxor borde halveras.

Det som föreningarna måste fundera lite extra på det är hur man skall resa till sina bortamatcher. Jag tror att buss måste vara det bästa alternativet för att inte utsätta laget för smittorisk i den folktäta kollektivtrafiken. Det är inte enbart det sportsliga som är viktigt just nu.

RIG Luleå blev överkörda med 50 poäng av Luleå BBK på tisdagskvällen. Med tanke på att RIG Luleå är överlägsna i basketettan så säger det en del om Luleå Basket just nu. Ellen Nyström vrickade foten rejält. Hinner hon bli spelklar till nästa torsdag.

Om precis en vecka spelar A3 seriepremiär borta mot Luleå men innan dess skall A3 iväg till Södertälje för träningmatch mot dem till helgen.

Idag noterade jag att fjolårets energispelare Cole Welle, 26 år, 203 cm var tillbaka i träning med BSKT. Det har gått ett drygt halvår sedan han lämnade Umeå. Som jag ser det så kommer han att passa väldigt bra in i Balibreas spelstil.

Jag skulle inte bli helt förvånad om även Rodney Williams skulle dyka upp så småningom. Han var snabb och rörlig och levererade alltid ganska höga siffror under fjolåret.

Godmiddag