Gymmet stängt tills vidare

Umeå BSKT har startat den gemensamma träningen inför 20-21.

Herrligalaget som har räknat med att använda sig av gymmet i baskethallen ställs inför faktum att gymmet är stängt pga vattenskada och har fått besked att det dröjer minst en månad till innan det är klart. Gymmet har varit stängt sedan 8 maj.  

Arbetet har varit i full gång under maj och juni men tydligen hade man inte så bråttom eftersom arbetarna fick semester och arbetet lades ned under hela juli månad.

Det är lite svårt att förstå att ingen som helst hänsyn tas till herrligalaget som är beroende av gymmet men det kanske beror på att det just är bara ett basketlag som använder det. Det kanske inte är så viktigt. Basket har som jag skrev igår inte hög status i Umeå. Här är det andra sporter som gäller.

B-löven liksom alla innebandylagen har hyrt in sig hos privata gymägare men de resurserna har inte Umeå BSKT som är beroende av det billiga kommunala gymmet. Jag tycker att det är en skandal att gymmet inte är iordningställt trots 3 månaders stängning.

Har du läst om kritiken mot de Allsvenska fotbollsdomarna ? Klubbledare och tränare rasar över alla feldomslut i årets Allsvenska och media backar upp dem. Ett flertal matcher har slutat med konstiga avblåsningar i slutat på matcherna som drastiskt har förändrat slutresultatet.

Ingen påstår i media att domarna medvetet dömer emot det ena laget utan bedömningen är i stället att domarna är sämre nu än vad de var tidigare men det är en tidsfråga innan man ställer sig frågan varför vissa lag gynnas hela tiden (t ex Malmö FF, IFK Göteborg, Djurgården)

De svenska basketdomarna lever i en skyddad verkstad jämfört med fotbollsdomarna. Det är i det närmaste förbjudet att framföra klagomål och definitivt inte i media.

Hur många ggr de senaste åren har du hört en basketcoach klaga på domarna i media ?  Ingen vågar för de är rädda att det kommer att kosta i fortsättningen. 

Jag vet att Umeå BSKT har framför synpunkter på domares beslut i vissa matcher men video och skrivelserna har inte behandlats seriöst. 

Med tanke på ligadomarnas höga expertarvoden så är det minsta man kan begära en professionell likvärdig behandling och dialog och transparens.

Ser att Piteå IF går en egen väg och bjuder in 50 personer med årskort eller sponsorer till sin nästa hemmamatch. Undrar om det går för sig. Vad jag förstod så gällde 50 personer endast i lägre serier, ungdomsidrott och motion. Bra initiativ i alla fall. Nu måste RF och FHM fatta ett konkret beslut.

Godmiddag