Tre domare kvar i BLH

Tre domar systemet blir kvar i BLH det står klart efter gårdagens möte mellan berörda parter.  

Domare har hotat med att hoppa av att döma i BLH om det blir 2 domare och det ville SBBF inte riskera.

Domarna kommer att få gå ner i lön men det kommer inte att betyda särskilt mycket i besparing för klubbarna.

Säg att BLH domarna går ner med 400 -500 kr per domare vilket blir en besparing på 12-1500 kr/match men det är ju inte arvodena som är särskilt höga utan flygresor, taxiresor, hotellövernattningar, traktamenten och ev förlorad arbetsförtjänst.

50000 kr mindre i domarkostnader över säsongen är en droppe i havet mot vad det hade blivit med 2 domar system.

Denzel Anderson går till Varese, Italien. Tufft tapp för BC Luleå, som nu måste fylle den luckan med kvalitet, men de har inga problem med att fixa det med all deg som finns i bagarstugan.

Förra veckan genomförde BSKT en s.k tryout med fem intressanta spelare.

Om jag fick bestämma då skulle jag definitivt ringa pappa Fredrik Åhnstrand om hans son Isak. Killen är mycket intressant redan nu för spel på högre nivå men han har ett år kvar på gymnasiet i Sundsvall och då kanske han inte vill lämna kompisarna som han har gått i skola med flera år.. 

A3 presenterade  24 åriga Linnea Rosendahl, 185 cm,  under gårdagen. Bakgrunden är Blackeberg, lågt NCAA rankade Mercer University och senast Pontevedra i den spanska 2:a ligan. En guard/forward med liknande spelstil som Ivezic. Vi får se vad hon kan leverera.

Nu aviseras att även WNBA skall avgöras på en och samma plats. Tror DU att WNBA och NBA kommer igång i juli månad ? Det tror inte jag. NBA kanske kan tvinga spelarna till spel men pga de stora pengar som är i rullning runt NBA. WNBA kommer knappast att spelas men det skrev jag ju för två månader sedan. 

De bästa WNBA spelarna tjänar sina stora slantar i Europa eller i Kina och är inte beroende av lönen de får i WNBA.  Många amerikanskor spelar den korta ganska lågavlönade WNBA säsongen som ren patriotism bl a Taurasi och många fler av de bästa amerikanska spelarna.

Godmiddag