#wetoo blir en ny rörelse

Jag har försökt att luska fram lite info om vad som hände på fredagens möte mellan ligalagen men det går inte att få fram ngt just nu. Man har tydligen bestämt sig för att lägga locket på, men det ger då utrymme för spekulationer och idag bjuder jag på min.

Jag tycker att det är klokt att inte ha för bråttom med att fastställa något med tanke på att det lär dröja innan lagen får spela inför publik och det är ju trots allt för publiken som man spelar eller………….

Min magkänsla säger att jag tror att förbundet fortfarande har en förhoppning om att få med ytterligare ett lag för att få fram en mer balanserad serie och för att lyckas med det så är alla parter tvungna att gå med på några radikala förändringar.

Jag tippar på en mycket sen start av BLH för att kanske kunna få in de nödvändiga sponsorerna och publik på matcherna. Slutet av oktober eller kanske först till Allhelgonahelgen skulle inte förvåna mig.

BLD som ändå inte drar någon större publik kan man starta tidigare som aviserades i förra veckan.

Jag tror att det blir tvådomar system som ger en kostnadssänkning på flera hundra tusen kronor för varje förening.

SBBF`s domarbasar gillar inte kravet från klubbarna men blir tvungna att acceptera det. Några domare kommer att gnälla men de får i så fall stå över.

En ngt tillrättalagd spelordning borde vara självklar.

Det borde ligga i t ex Wettarnas och Nässjös intresse att spela t ex fredag i Umeå och söndag i Luleå på samma resa. Med nästan 48 timmar mellan matcherna är det inget problem att prestera max i båda matcherna.

BSKT skulle givetvis hellre välja Nässjö och Wettarna på samma resa en fredag och en söndag än dubbla resor. Hoppas att klokskap går före prestige här.

Anton Leth blev BSKT:s 3:e spelare på kontrakt inför kommande säsong. En lojal lagspelare som kommer att bli viktig i truppen. Det har blivit ett par ”lärlingsår” i BSKT men nu är det dags att kliva fram.

Hiedeman går till ligabasket i Israel och kanske får hon Israeliskt medborgarskap. Om det blir så då spelar hon kanske mot Sverige i det redan påbörjade EM kvalet den 15 november. Det torde inte innebära något större problem för Sverige som vann med 40 – 77 borta.

Det kom besked igår att Allsvenskan i fotboll får starta, men att starta seriespelet utan publik tycker jag är lite sådär.

Bundesliga har inte varit särskilt upphetsande de senast två veckorna med ekande tomma arenor och knappast 100%  satsande spelare. Spelet har varit svagt tycker i alla fall jag.

Jag är av åsikten att idrott och teater är till för publiken och att de aktiva/skådespelarna uppträder inför och FÖR publiken. Om det inte kommer någon eller kan komma någon för att se på idrotten/föreställningen då måste man fundera på om man skall hålla på.

Jag fattar att de som är hel eller halv professionella (får lön för att spela) vill få sin lön och utöva sitt yrke men jag tycker samtidigt att dessa anställda kan permitteras som alla övriga anställda och att det får ta den tid det tar.

Jag tror att man har haft för bråttom i Sverige med omstarten och jag blir inte förvånad om det blir ett nytt stopp.

Det verkar som att man räknar med stor anstormning av publik till UIK och UFC´s matcher. Umeå Fritid har satt stopp för insyn till fotbollsarenan genom att täcka för det staket som går runt arenan. Undrar hur många tusen det har fått kosta ?  Det finns inga gränser för vad det får kosta när det gäller hockey, fotboll och skidsport i Umeå.

Pandemin har avslöjat att äldrevården i Sverige har blivit lite av en lagerhållning och att värdet på de ”äldreäldre” som det nu heter är lågt och att de ”yngreäldre” skall skyddas så gott det går utan tvång.

I de nordiska länderna runt Sverige värderas de äldre högre helt enkelt och därför har de bra sjukvård som tar han om dem även på äldreboenden. De som styr i Sverige värderar de unga produktiva högre.

Jag hoppas att det kommer en #wetoo rörelse efter detta som innebär att vi som är mellan 65 och döden får en bättre tid i livet under de sista åren i livet. Kom ihåg var du läste om #wetoo först.

Godmiddag