Subjektivt som vanligt………


Läser i vk:s basketblogg att Enjebo vill ha kvar samma lag som i fjol men det kan väl inte omfatta Radocaj, Ivezic och Pelander. Vad jag förstod av tidigare uttalanden så är de inte aktuella längre.

Jag har inget emot Radocaj och Ivezic. Båda har varit riktigt  bra spelare tidigare men de har aldrig kommit i riktig toppform i A3.

Pelander var inte särskilt bra i Norrköping och i A3 blev hon inget lyft. Koop var faktiskt mer nyttig för A3 än Pelander.

Jag kan förstå att man vill ha kvar Fontaine och Degbeon men personligen skulle jag prioritera Engram. En så allround och bra spelare har inte jag sett sedan Meghan Gardler spade med Umeå Comets 2010. Hon var 6:e spelare i NCAA mästarna UConn innan hon kom till oss.

Det är givetvis bekvämt att behålla det lag man har haft året innan för då behöver man som coach inte börja från ruta ett igen och bygga ett nytt lag. Jobbet är till stora delar redan gjort men………

Om inte publiken kommer och tittar på laget då kanske det är dags att bygga ett nytt lag som kan väcka publiken nyfikenhet.

Jag hoppas verkligen att A3 till sist bygger ett i det närmaste helt nytt lag och gör allt för att spela en mer publikfriande basket. Med så många bra spelare som A3 alltid har år efter år då finns det utrymme för det.

Jag såg en match från 2015 i går kväll.

Det var Alvik mot Udominate i Åkeshovshallen. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om hur det var möjligt att förlora den matchen med 82 – 81 med det laget.

Var det en coachning förlust eller var det oengagerade spelare eller var det domarna som lät Alvik spela alldeles för hårt. Kolla själv och gör en bedömning. Jag har i alla fall min åsikt klar. Matchen finns på youtube.

Nordström, Aili, Zanoni, Lucacovicova och Pitciute startade, På bänken fick Pamela Rosanio (Blomberg) sitta från start då fattar du vilket lag UD hade. Dessutom hade man J Nilsson, Beronja och Tava alla tre bra spelare.

Det var lite vibbar av ”Miracle on Ice” på den matchen. Du kanske har hört talas om det amerikanska college laget som besegrade den ryska röda maskinen i hockey vid OS i Lake Placid 1980. UD var den ryska maskinen och Alvik det unga college laget i mina ögon.

Udominate gick trots allt lätt till SM final i april 2016 men föll mot Luleå. Jag anser att man borde ha spelat Rosanio mer även i den avgörande finalen. Hon var aldrig coachernas favorit i försvarsarbetet men offensivt gick det inte att stoppa henne med justa medel. 

Godmiddag