Intet nytt på serie fronten……den här veckan heller

Läser i NSD.se att Tilde Ahlin från Telge ryktas vara aktuell för Luleå BBK. Om det stämmer då kanske även Tayler Mingo är på väg dit. Det skulle isf vara ett stort lyft för Luleå. Ahlin är en bra rutinerad spelare med både längd och 3 poäng skytte som skulle passa in i Sandbergs spel. Mingo är en av de bästa guards som har spelat i ligan under de senaste fem åren. Nästan i klass med Brianna Kiesel. Mingo kan skapa och göra poäng lite hur som helst. När hon var i Umeå så användes hon på fel sätt enligt mig.

Jag hoppas att BSKT tar ett snack med Gustav Hansson som inte fick förlängt i Jämtland. Jag gillar både hans defensiv och offensiv. Han är en bra skytt och dessutom en spelare som själv kan skapa. Det verkar som att han har planer på fortsatta studier så då borde spel i BSKT sitta perfekt.

Med bara nio lag kvar i BLH och inga underifrån som vill upp trots erbjudande om friplatser är det dags att inse att den svenska BLH måste förändras radikalt och det omgående annars återstår snart bara ett ”Sixpack”.

Jag tror på en total makeover eller vill man ha en serie med få lag som spelar mot varann så ofta så att det blir slentrian och helt ointressant, eller vill man ha en riksomfattande serie som fler lag har råd att delta i. Jag väljer det senare varje dag.

BLD med 12 lag från Luleå i norr till Helsingborg och Eos i söder är en rikstäckande serie som borde generera lite mer intresse under den kommande säsongen – om den blir av.

Jag tror att det inte längre går att lyssna på de stora och starka och vad de tycker och gå dem till mötes utan nu är det dags att lyssna på rörelsen underifrån.

Jag hoppas verkligen att de styrande på SBBF tävling och styrelsen kan visa på klokt ledarskap och ta bra beslut i den här frågan. Det borde ligga i SBBF´s intresse att inte tappa fler lag från varken BLH eller övriga serier.

Många förvånas över att Balibrea hamnade i BSKT. Jag är inte särskilt förvånad. Alla övriga lag i BLH hade redan i princip klart med headcoach så det fanns inga fler jobb kvar förutom Umeå. Om man vill jobba på högsta nivå då låg BSKT helt enkelt bra till.

Balibrea har fått lite av frälsarstämpel i vissa medier pga det han åstadkom hos Wettarna. Nu får han verkligen chansen att visa om han har den förmåga som krävs för att skapa magi även här men………

Kom ihåg vad jag har skrivit tidigare. Utan bra spelare vinner man inga matcher och får ingen framgång.

Det är lite svårt för många med mig att förstå varför det inte går att ta ner fotbollstältet på Gammlia så att spelarna får träna utomhus i stället för inomhus. Smittorisken inomhus är ju avsevärt mycket större dessutom.

Det borde vara en självklar prioriterad fråga att ta ner tältet och som borde kunna lösas snabbare än snabbt.

Tältet som blev ett lyft för elitfotbollen i vinter har nu blivit ett problem i stället. Jag vet inte hur många artiklar jag redan har läst om den polska arbetsledaren som inte kan komma till Umeå och leda arbetet.

Om det blir så att både UIK och UFC pga detta och fotbollförbundets regelverk tvingas spela sina inledande matcher i seriespelet utan publik i Sundsval då tror jag att jag garvar ihjäl mig.

Godmiddag